Máj 2024
PUSŠPSN
13

W17 EHF Euro 2015

ME v Srbsku definitívne bez Csabu Szucsa


27.12.2011


Štart Csabu Szucsa na januárových ME v Srbsku už neprichádza do úvahy


Slovenská hádzanárska reprezentácia sa na januárových ME mužov v Srbsku (15. - 29. 1.) bude musieť zaobísť aj bez Csabu Szucsa ml. Jednému z kľúčových hráčov výberu SR bráni v účasti dlhodobé zranenie päty.

"Žiaľ, je to tak. Už som túto smutnú správu oznámil aj koučovi Heisterovi," povedal na úvod pre agentúru SITA Cs. Szucs.  V utorok sa naplnila zlá predtucha reprezentačného trénera Zoltána Heistera, ktorý po minulotýždňovom medzinárodnom turnaji JUB Vianočný pohár 2011, na ktorom jeho zverenci obsadili 2. priečku, predpovedal Szucsovi len päťpercentnú nádej na štart na šampionáte. Ani lekárske odhady nedávali 24-ročnej spojke dôvod na predčasný optimizmus v súvislosti s účasťou na vrcholnom kontinentálnom podujatí. Keďže ani začiatkom januára sa nemôže pridať k spoluhráčom z národného tímu, ortieľ nad košickým rodákom je definitívne spečatený.

Hráča bundesligového TSV Hannover-Burgdorf trápili od senzačného novembrového víťazstva nad úradujúcimi majstrami sveta, Európy i olympijskými víťazmi Francúzmi (30:28) problémy s mierne natrhnutou šľachou. Aj preto absolvoval na špecializovanej klinike vo Freiburgu intenzívnu liečbu. "Poškodená šľacha sa vyliečila. Na pätovej kosti sa mi však objavil výrastok, ktorý sa síce vstrebal, ale teraz sa tam objavil zápal, ktorý mi neumožňuje pohybovú aktivitu. Liečba vo Freiburgu mi do určitej miery pomohla. Lekári mi hovorili, že toto zranenie potrebuje od začiatku liečby aspoň štyri - šesť týždňov, ak nenastanú komplikácie. Ja som však veril v zázrak a dúfal som, že sa stihnem dať včas do poriadku. Momentálne to vyzerá tak, že keď všetko pôjde dobre, od 12. januára začnem pomaly s tréningom," uviedol reprezentant SR k svojmu zdravotnému stavu. Csabu Szucsa ml. opäť postihla smola ako pred rokom, keď pre zranenie brušného svalu prišiel o účasť na MS 2011 vo Švédsku. "Tentoraz to vyzerá tak, že chlapcov nepôjdem osobne povzbudiť do dejiska stretnutí. Palce im budem držať na diaľku a ich zápasy si vychutnám len pri televíznej obrazovke.Teraz nie je toľko času, keďže v januári by som už mal začať s tréningom," poznamenal vyše dvojmetrový hádzanár.

Po brankárovi Teodorovi Paulovi a spojke Marošovi Balážovi je Szucs tretí hráč stabilného kádra reprezentácie Slovenska, ktorý nepocestuje na budúcoročný európsky šampionát zo zdravotných dôvodov. "Samozrejme, je to pre mňa mrzuté. Celý rok hráme na turnajoch, kvalifikačné a prípravné zápasy, a potom vždy príde zranenie, ktoré mi zabráni v účasti. Patrí to však k športu. Ja len verím, že ma stále nebudú sprevádzať takéto nepríjemnosti," zaželal si na záver šikovný tvorca


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL