Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Šurganov splnený sen, Olšavský veril v triumf v SP


30.12.2011


Hádzanárky Partizánskeho sa po 12 rokoch dočkali cennej trofeje


Mesto Partizánske roky patrilo k baštám slovenskej ženskej hádzanej. Po období ústupu z pozícií, ktorého súčasťou bol aj zostup do I. ligy, opäť svitá na lepšie časy. V klube historicky prvého šampióna SR v ére samostatnosti sa vo štvrtok dočkali momentu, ktorý nezažili predchádzajúcich 12 rokov bez cennej trofeje. Po víťazstve nad Slovanom Duslo Šaľa 26:20 (10:10) sa mohli tešiť zo zisku Slovenského pohára.

"Predovšetkým je to úspech dievčat. Zúročili úsilie, ktoré sme im venovali pri ich hráčskom formovaní od mládežníckych kategórií. A toto je prvé ovocie odvedenej niekoľkoročnej práce," spokojne vravel šťastný prezident HK Danlog Partizánske Ján Šurgan, ktorý si pred začiatkom záverečného turnaja vyvrcholenia SP 2011/2012 želal, aby zostala zachovaná tradícia triumfov domácich klubov z ostatných rokov.

Pred finále so Šaľou prezradil aj svoj sen o vybojovaní si účasti v pohárovej Európe vlastnými silami. To ešte netušil, že už o pár hodín mu hráčky jeho priania splnia a potešia aj divákov v solídne zaplnenej hale v Partizánskom. Výhoda domáceho prostredia bola na strane Partizánskeho, ale favoritmi Slovenského pohára boli predovšetkým obhajujúca Iuventa Michalovce a Šaľa. Z tohto pohľadu vyznieva triumf hádzanárok Danlogu ako prekvapenie. "Myslím si, že zúčastnené družstvá sú rovnocenné. Bol by som zlý tréner, keby som neveril vo víťazstvo svojho tímu. Priznám sa, že by som nebral nič iné ako triumf. Všetko ostatné by som ja osobne považoval za náš menší neúspech. Verím však, že nezostane len pri Slovenskom pohári a v nastúpenom trende budeme pokračovať aj v ligovej súťaži, kde na nás čaká ešte veľa zápasov. Interligu máme dobre rozohranú. Radi by sme pokračovali vo zveľaďovaní našich úspechov. Naďalej chceme hrať tak, ako sme ukázali vo finále," povedal pre agentúru SITA tréner Partizánčaniek Peter Olšavský, ktorý vyzdvihol najmä kolektívny výkon svojich zverenkýň.

Napriek tomu, ústrednou postavou družstva HK Danlog bola okrem brankárky Zuzany Školkovej aj tvorkyňa hry Klaudia Michnová. Dvadsaťjedenročná špílmacherka prispela vo finále k štvrtému celkovému triumfu Partizánskeho v SP (1979, 1995, 1999 a 2011) jedenástimi gólmi a stopercentnou úspešnosťou pri premieňaní pokutových hodov. Svojím výkonom sa výrazným spôsobom pýta do pozornosti reprezentačného trénera Petra Sabadku. "Do hľadiska prišlo na finále dosť divákov, takže som bola v úvode trochu nervózna. Postupne však tréma opadla, a potom sa mi hralo už dobre. Som rada, že sme sa so spoluhráčkami postarali o jednoznačne najväčší doterajší úspech tohto družstva," poznamenala pre SITA Michnová, ktorá v ankete SZH získala ako 16-ročná ocenenie Talent roka 2006.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL