Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Slováci v sobotu do Srbska na ME aj s cieľom pobiť sa o OH


12.01.2012


Zoltán Heister o cieľoch na ME v Srbsku: "Budem spokojný s tým, aby si každý, kto nám fandí, mohol povedať: Chlapci urobili maximum, aby uspeli."


Účasť v semifinále ME si vybojujú prvé dva tímy z oboch skupín štvrťfinálovej fázy, na ďalšie reprezentácie čakajú súboje o konečné umiestnenie. Finálový duel ME 2012 je na programe 29. januára v Beogradskej Arene v Belehrade (kapacita 20 000 divákov), kde zároveň v tento deň vyžrebujú II. fázu kvalifikácie MS mužov 2013 v Španielsku. Nový európsky šampión sa kvalifikuje na ME 2014 v Dánsku. Najlepšie tri tímy v konečnom poradí ME 2012 s výnimkou Francúzska (obhajca) a Španielska (organizátor) si zabezpečia priamy postup na MS 2013.


Podujatie v Srbsku bude dôležité aj z hľadiska účasti na olympijských hrách. Majster Európy získa miestenku na OH 2012 do Londýna. Ak ním bude francúzsky obhajca, priamo sa kvalifikuje neúspešný finalista. Ďalšie dva tímy z ME 2012 postúpia na turnaje svetovej olympijskej kvalifikácie, do ktorej sa už z MS 2011 vo Švédsku prebojovali družstvá na 2. - 7. mieste konečného poradia. Toto európske sexteto tvoria Dánsko, Španielsko, Švédsko, Chorvátsko, Island a Maďarsko.


Slovenským hádzanárom môže pri najpriaznivejšej zhode okolností stačiť na vybojovanie si štartu na olympijskom kvalifikačnom turnaji aj 10. priečka. Naopak, pri najnepriaznivejšom vývoji im postup nezaručí ani 4. pozícia.


(SITA)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL