Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Titul najúspešnejšieho športovca PSK získal Radoslav Antl


12.01.2012


Odborná komisia určila desať najúspešnejších športovcov PSK - jednotlivcov v kategórii dospelých bez určenia poradia, tri najúspešnejšie športové kolektívy v kategórii dospelých a štyri športové kolektívy v mládežníckej kategórii.


Najúspešnejším športovcom Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za rok 2011 sa stal Radoslav Antl, ľavý krídelník z hádzanárskeho klubu Tatran Prešov. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov a športových kolektívov kraja za minulý rok sa konalo vo štvrtok podvečer v prešovskom Divadle Jonáša Záborského. Odborná komisia určila desať najúspešnejších športovcov PSK - jednotlivcov v kategórii dospelých bez určenia poradia, tri najúspešnejšie športové kolektívy v kategórii dospelých a štyri športové kolektívy v mládežníckej kategórii. K najúspešnejším študentom stredných škôl pribudol aj víťaz internetového hlasovania.


Za víťazom Radoslavom Antlom sa v prvej desiatke bez určenia poradia umiestnil aj jeho klubový kolega Alexander Radčenko. Medzi ocenených už tradične patrí silová trojbojárka z Bardejova Júlia Kostúrová, či popradský horolezec Peter Hámor. Z nových mien pribudli lyžiar Peter Mlynár z ŠKP Štrbské Pleso, stolnotenisový talent z Miňoviec Eva Jurková, popradský tanečný pár Dušan Gruľa a Alexandra Ksiažeková, Michal Berežňak - silový trojbojár z Giraltoviec, prešovská taekwondistka Veronika Balážová a volejbalista Milan Javorčík z ŠK Chemes Humenné.


Ako informovala hovorkyňa prešovskej župy Veronika Fitzeková, najlepším kolektívom dospelých sa stal hádzanársky klub Tatran Prešov. Medzi najlepšími kolektívmi dospelých nechýbali volejbalisti z ŠK Chemes Humenné. Trojicu medzi dospelými uzatvára stolnotenisový klub z OŠK Miňovce (okr. Stropkov). V kategórii najúspešnejších mládežníckych kolektívov za rok 2011 si prvé miesto vybojovali dorastenci 1. FC Tatran Prešov. Inak si však túto kategóriu privlastnili hádzanári. Starší dorastenci Tatrana Prešov obsadili druhé a mladší dorastenci Tatrana Prešov tretie miesto. Tí si tretiu priečku rozdelili s hádzanárkami - dievčatami zo Školského športového klubu pri Strednej lesníckej škole v Prešove.


Aj v tomto roku udelil predseda PSK Peter Chudík zvláštne ocenenie - Cenu predsedu PSK. Patri mašérovi Miroslavovi Pažúrovi, študentovi Gymnázia arm. gen. L. Svobodu v Humennom. Ten sa už od svojich desiatich rokov venuje netradičnému športu - psím záprahom.


Tohtoročnou novinkou ankety bola internetová anketa o najúspešnejšieho športovca. S prehľadom ju vyhral Prešovčan Dominik Glod. Spomedzi 8 471 hlasov v internetovom hlasovaní patrilo 2 068 práve jemu.


Medzi najúspešnejších športovcov Prešovského kraja od vyhlasovania ankety patria hádzanár Alexander Radčenko z Tatranu Prešov (2009 a 2010), kulturista Andrej Hlinka zo Starej Ľubovne (2007), lyžiar Martin Bajčičák (2005 a 2006), nohejbalista Marek Tomčišák z Humenného (2004) a silová trojbojárka Eva Svjanteková z Bardejova (2002). Za rok 2008 toto ocenenie nebolo udelené a za rok 2003 anketa vôbec nebola vyhlásená.


(SITA)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL