Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

Slováci cítia šancu najmä proti Poliakom


13.01.2012


Daniel Valo (spojka SR): "Proti Poliakom sa nám vo vzájomných súbojoch dlhodobo darí. Aj z toho pramení naša šanca, že by sme tento zápas mohli zvládnuť"


Slovenskí reprezentanti necestujú na X. majstrovstvách Európy do Srbska (15. – 29. 1. 2012) v pozícii favoritov základnej A-skupiny, v ktorej sa postupne stretnú s  Dánmi, Poliakmi a hráčmi organizátorskej krajiny. Do štvrťfinálovej fázy postúpia prvé tri tímy zo skupiny, reprezentanti SR vidia najreálnejšiu šancu na prebojovanie sa medzi tucet najlepších na úkor Poľska, s ktorým sa v belehradskej Pionir Arene stretnú vo svojom druhom zápase v utorok 17. januára.

"Som rád, že nehráme s Poliakmi hneď náš prvý zápas. Aj na predchádzajúcich šampionátoch naša forma vždy stúpala každým duelom. Na MS 2011 sme sa s nimi stretli už hneď na úvod a tesne prehrali (33:35), čo bola škoda. Z tohto hľadiska ma teší, že začíname s Dánmi a až potom si zmeriame sily s Poliakmi. Všetci vieme, že s nimi máme najreálnejšiu šancu bodovať, alebo na úkor tohto súpera postúpiť do ďalšej fázy. Majú síce silnú generáciu, ale do karát by nám mohlo hrať, že zo zdravotných dôvodov im bude chýbať brankárska jednotka Slawomir Szmal i ďalší hráči,“ odpovedal špílmacher slovenského družstva Peter Kukučka na otázku, kadiaľ by mohla viesť cesta k postupu do ďalších bojov na šampionáte.

Slovensko a Poľsko sa naposledy stretli v decembri na Vianočnom pohári v Trnave, kde zvíťazili zverenci trénera SR Zoltána Heistera 38:35. V Belehrade sa však oba tímy predstavia v inom, a najmä už kvalitnejšom zložení. Zo súperov v skupine je poľský tím jediný, nad ktorým slovenské družstvo už dokázalo zvíťaziť vo vzájomnej konfrontácii.

"Pri debatách o našich možnostiach v konkurencii súperov v A-skupine vychádzame aj z toho, že proti Poliakom sa nám vo vzájomných súbojoch dlhodobo darí. Podávame dobré výkony, či už v priateľských alebo kvalifikačných dueloch, už sme dokázali zvíťaziť aj na ich ihrisku. Z toho pramení naša šanca, že by sme tento zápas mohli zvládnuť,“ tvrdí jeden z najskúsenejší hráčov Heisterovho výberu Daniel Valo.

Ak by sa to slovenským hádzanárom podarilo a postúpili by do štvrťfinálovej fázy, naďalej by živili nádej na účasť na turnaji olympijskej kvalifikácie. V opačnom prípade, keby skončili v A-skupine štvrtí, olympijský sen o štarte v Londýne 2012 by sa im definitívne rozplynul.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL