Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Putera neveril, ale tajne dúfal


17.01.2012


Brankár Miloš Putera v hádzanárskej reprezentácii SR po dvoch rokoch, na vrcholnom podujatí debutuje


Jedným z piatich hráčov slovenskej mužskej reprezentácie na hádzanárskych majstrovstvách Európy 2012, ktorí v Srbsku zažívajú debut na vrcholnom podujatí, je aj Miloš Putera, dvojka dlhoročnej brankárskej opory Richarda Štochla.  Tradičný Štochlov náhradník Teodor Paul sa zranil, v septembri tragicky zahynul ďalší adept na miesto medzi troma žrďami František Boháč, a tak si kouč Zoltán Heister spomenul na Puteru, ktorý sa vrátil do národného tímu SR po dvoch rokoch.

"Úprimne hovorím, že som príliš neveril, že sa dostanem na európsky šampionát. Na druhej strane som tajne dúfal v nomináciu. Naposledy som reprezentoval v januári 2010, keď sme v Hlohovci hrali turnaj I. fázy kvalifikácie MS 2011. Som rád, že som sa vrátil do národného tímu. Je to potešenie pre každého hráča, keď môže byť v takomto kolektíve. Za seba môžem povedať, že chalani ma zobrali super, partia je skvelá," povedal pre agentúru SITA skúsený gólman.

V úvodnom vystúpení na ME proti Dánsku (25:30) sa Putera do bránky nedostal, keďže ho tam svojím kvalitným výkonom nepustil Richard Štochl. "Chalani super zabojovali. Škoda záveru, že sme sa nedotiahli na jeden gól, možno by znervózneli. Zatiaľ mám celkovo zo šampionátu pozitívne dojmy. Je tu o nás super postarané. V hale je super atmosféra najmä vďaka slovenským divákom."

Dvadsaťdeväťročný gólman pôsobí v jednej z najkvalitnejších ligových súťaží na svete. Od sezóny 2011/2012 si oblieka dres bundesligového nováčika TV 05/07 Hüttenberg. "Žiaľ, v tabuľke sme momentálne predposlední, na pozície znamenajúce udržanie máme trojbodovú stratu. Zatiaľ mám z tamojšieho účinkovania zmiešané pocity. Je to viac-menej amatérsky klub, v ktorom takmer všetci chalani prešli mládežníckou základňou. Ja som tam jediný profesionál a zároveň aj najstarší hráč. Družstvo vlani nečakane postúpilo medzi elitu, nerobili sa však nejaké veľké nákupy, prišli len dvaja hráči vrátane mňa. Od funkcionárov je to prezentované tak, že ide o zbieranie skúseností. So siedmimi bodmi panuje relatívna spokojnosť, ale do záchrany je to ďaleko. Ja som prvých päť zápasov pre problémy s kolenom nestál medzi troma žrďami, ale od 6. kola som jednotkou a zachytám si dosť," poznamenal k svojmu angažmánu v Hüttenbergu bývalý brankár HK Trnava, ŠKP Bratislava, HC OKD Baník Karviná, Wilhelmshavener HV, SV Post Schwerin a TuS N-Lübbecke. Miloš Putera si v utorkovom "existenčnom" stretnutí základnej A-skupiny proti Poľsku pripíše na konto 20. reprezentačný štart za Slovensko.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL