Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Tarhai v tejto sezóne už dohral, Kovačin na súpisku


18.01.2012


Ladislav Tarhai utrpel vážne zranenie kolena


Slovenská hádzanárska reprezentácia mužov prišla na dlhší čas o Ladislava Tarhaia. Dvadsaťšesťročný hráč švajčiarskeho BSV Bern Muri sa zranil na ME v Srbsku v utorkovom stretnutí A-skupiny proti  Poľsku (24:41), ktoré nedohral. Tarhaia v úvode druhého polčasu pri jednom z útokov sotil jeden zo súperov, pri páde si poranil koleno a z palubovky ho museli vyniesť vo veľkých bolestiach spoluhráči s lekárom a masérom. Slovenskú ľavú spojku odviezli po zápase na röntgen do nemocnice, ten vylúčil zlomeninu. V stredu absolvoval v Belehrade vyšetrenie magnetickou rezonanciou. 



Diagnózu od lekára reprezentácie Patrika Javorčíka sprostredkoval generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides:
"Laco má roztrhnutý predný skrížený väz a zadný roh vonkajšieho menisku, natiahnuté oba bočné väzy. Chodiť bude s barlami a čaká ho artroskopia s možnou plastikou väzu. Za priaznivých okolností stihne letnú prípravu, v tejto sezóne však už určite dohral." Ďalší reprezentant SR Marek Mikéci vyviazol zo zápasu s Poľskom len z roztrhnutým obočím. Na súpisku slovenského tímu pribudne šestnásty hráč. Dostane sa na ňu tretí brankár LadislavKovačin (MŠK Považská Bystrica), ktorého dopíšu pred štvrtkovým duelom zo Srbskom.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL