Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Heister nie je spokojný,v pondelok jasnejšie o budúcnosti


20.01.2012


Zoltán Heister (tréner hádzanárov SR): "Určite neodchádzame z ME spokojní, lebo sme chceli postúpiť zo skupiny"


Hádzanárska reprezentácia Slovenska cestovala na X. majstrovstvá Európy mužov v Srbsku s predsavzatím urobiť maximum pre úspech. Aj keď sa z Belehradu vráti so ziskom historického bodu, zámer sa jej celkom nepodarilo splniť. Po vyrovnanej partii s úradujúcimi vicemajstrami sveta Dánmi (25:30), prišiel výbuch v podobe prehry s Poliakmi (24:41) a na záver obrat vývoja duelu s domácimi Srbmi, na konci ktorého bola remíza (21:21). V A-skupine obsadili Slováci nepostupovú 4. priečku, ich umiestnenie v konečnom poradí bude známe po piatkovom vyvrcholení základnej fázy.

"Určite neodchádzame z ME spokojní, lebo sme chceli postúpiť. To bol náš cieľ. Aj keď to nevyšlo, tak hráči okrem druhého polčasu proti Poľsku dokázali, že vedia hrať hádzanú," začal svoje hodnotenie tréner Zoltán Heister a pokračoval: "Ja som pred šampionátom povedal, že aj keď prehráme všetky tri zápasy, tak nech je to spôsobom, aby nás ľudia nezatracovali. Myslím si, že až na spomenuté nevydarené druhé dejstvo proti Poliakom sa nám to podarilo. S Dánmi nám chýbali len maličkosti, aby bol výsledok ešte lepší. Proti Srbom vydali zo seba maximum a ukázali, že na ME sú právom."

Po výprasku od Poľska sa zniesla tvrdá vlna kritiky. Jej podstatná časť sa ušla aj trénerovi, ktorého potešilo napravenie dojmu proti Srbsku. "Je to určitá satisfakcia, lebo po druhom zápase na turnaji sa ozývali neprajníci, ktorí nás zatracovali. Tento kolektív však vzápätí ukázal, že vie hrať hádzanú. Áno, z času na čas dôjde k určitým vykoľajeniam. Dúfam však, že v budúcnosti ešte spôsobí svojim fanúšikom radosť," skonštatoval Heister, ktorý pri nástupe do funkcie v roku 2006 deklaroval ambíciu dostať slovenský národný tím na olympijské hry. Šanca kvalifikovať sa do Londýna 2012 definitívne padla v Srbsku. Či bude mať Heister príležitosť pokúsiť sa o postup na OH 2016, ukážu najbližšie dni. Kormidelník SR v tejto súvislosti na otázku agentúry SITA v mixzóne po remíze so Srbskom odvetil: "V pondelok dostanete odpoveď."

Slovenský zväz hádzanej (SZH) zvolal na pondelok 23. januára tlačovú besedu, na ktorej sa bude hodnotiť aj účinkovanie reprezentačného mužstva na ME v Srbsku.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL