Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Putera do HBW Balingen-Weilstetten


20.01.2012


Brankár slovenskej hádzanárskej reprezentácie Miloš Putera zmení od sezóny 2012/2013 dres v rámci najvyššej nemeckej súťaže


Slovenský hádzanársky brankár Miloš Putera bude od sezóny 2012/2013 zabraňovať gólom do siete nemeckého HBW Balingen Weilstetten. Prestup sa zrealizoval tesne pred začiatkom majstrovstiev Európy 2012 v Srbsku, na ktorých robil Putera dvojku opore reprezentácie Richardovi Štochlovi. Kluby vyšli s touto informáciou na verejnosť deň po skončení účinkovania tímu SR v Belehrade. 


"Udialo sa to v piatok, podpísal som zmluvu na dva roky," prezradil agentúre SITA o pár dní 30-ročný skúsený gólman, ktorý v aktuálnom súťažnom ročníku chytá za bundesligového nováčika TV 05/07 Hüttenberg. "Mojou ambíciou bolo naďalej pôsobiť v najkvalitnejšej lige na svete, čo môžem v tíme HBW Balingen-Weilstetten zrealizovať. Zároveň chcem zdôrazniť, že moje rozhodnutie zmeniť dres nie je namierené proti TV Hüttenberg, ale súvisí s možnosťami v Balingene a zabezpečením mojej profesionálnej kariéry," citovala Puteru webstránka jeho nového zamestnávateľa. 


Príchod slovenského reprezentanta privítali aj predstavitelia HBW Balingen-Weilstetten, momentálne s 15 bodmi 11. tímu tabuľky I. bundesligy. "Sme šťastní, že sa nám v osobe Puteru podarilo získať posilu na brankársky post podľa želania nášho trénera. Som presvedčený, že s duom Matthias Puhle - Miloš Putera budeme mať k dispozíciu jednu z najlepších brankárskych dvojíc ligy," poznamenal riaditeľ klubu HBW Bernd Karrer, ktorý si spomenul aj na decembrový domáci zápas proti TV Hüttenberg. V jeho závere sa slovenský gólman svojimi zákrokmi postaral o trpkú prehru "Švábov" 27:28. 


Miloša Puteru po návrate z reprezentácie čakajú záchranárske povinnosti s Hüttenbergom, kde bývalý brankár HK Trnava, ŠKP Bratislava, HC OKD Baník Karviná, Wilhelmshavener HV, SV Post Schwerin a TuS N-Lübbecke naplní ročnú hráčsku zmluvu.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL