Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slováci opäť len na 16. mieste


20.01.2012


X. ME hádzanárov v Srbsku - poradie na 13. - 16. priečke: 13. Nórsko, 14. Česko, 15. Rusko, 16. Slovensko


Slovenskí hádzanárski reprezentanti obsadia na X. majstrovstvách Európy v Srbsku konečné 16. miesto. Definitívne o tom rozhodli piatkové stretnutia záverečného kola základnej fázy.

Slováci si po štvrtkovom zisku historického bodu robili nádej aspoň na 15. priečku, tú napokon stratili po piatkovom víťazstve dovtedy bezbodových Slovincov nad Islanďanmi (34:32). Spomedzi tímov na 4. pozíciách základných skupín mali zverenci trénera Zoltána Heistera účinkujúci v A-skupine na konte najmenej bodov spolu s Rusmi v C-skupine. Lepšie celkové skóre (SR -22, Rusko -7 ) posunulo na predposledný stupienok ruské družstvo. V „béčku“ a „déčku“ získali posledné Česko, resp. Nórsko po dva body a mali aj zhodný celkový rozdiel v skóre (-7). Severania dosiahli vyšší počet strelených gólov (80), vďaka čomu si zabezpečili 13. miesto pred Čechmi (77).
Slovenskí hádzanári teda aj do tretice - takisto ako pri predchádzajúcich dvoch účastiach na ME 2006 vo Švajčiarsku a 2008 v Nórsku - uzatvárajú konečné poradie kontinentálneho šampionátu. To zároveň znamená, že pri žrebe II. fáze kvalifikácie o postup na MS 2013 v Španielsku budú figurovať medzi 9 nenasadenými tímami.

ME 2012 pokračujú od soboty stretnutiami štvrťfinálovej fázy. Do nezávideniahodnej situácie sa dostali Francúzi. Obhajcovia titulu prehrali v C-skupine so Španielmi a v piatok aj s Maďarmi (23:26). Do ďalšej fázy si neprenášajú žiadny bod a šanca na postup do semifinále sa im výrazne skomplikovala.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL