Máj 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

Slováci so šancou byť medzi nasadenými


26.01.2012


O zaradení hádzanárov Slovenska medzi nasadené či nenasadené tímy pri žrebovaní dvojíc kvalifikácie MS 2013 napokon rozhodne žreb


Slovenskí hádzanárski reprezentanti majú stále nádej byť pri nedeľňajšom belehradskom žrebe II. fázy kvalifikácie MS 2013 v Španielsku medzi deviatimi nasadenými tímami, čo by zaručovalo papierovo prijateľnejšieho súpera v boji o postup. Vzhľadom na konečné 16. miesto na mužských ME 2012 v Srbsku mali Slováci podľa pôvodných informácií figurovať v koši nenasadených spolu s Rusmi (15. na ME) a siedmimi postupujúcimi z I. fázy.


Európska hádzanárska federácia však vo štvrtok zverejnila rozdelenie družstiev do košov, podľa ktorého je to trochu inak. V prvom sa ocitla sedmička najlepšie umiestnených z aktuálneho európskeho šampionátu, ktorí ešte nemajú zabezpečenú účasť na MS: Slovinsko, Macedónsko, Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Island a Švédsko. Druhý kôš tvoria tímy z 13. - 16. pozície na ME 2012: Nórsko, Česko, Rusko, Slovensko a v treťom je sedem družstiev z I. fázy kvalifikácie: Rakúsko, Bosna a Hercegovina, Bielorusko, Litva, Čierna Hora, Holandsko a Portugalsko.


Slovenská nádej spočíva v tom, že na úvod žrebovania zaradia dvoch z kvarteta v druhom koši medzi nasadených v prvom a zvyšných dvoch medzi nenasadených v treťom koši (bez toho, aby pritom otvorili loptičky s menami krajín). Hádzanári SR teda môžu dúfať, že budú mať to šťastie a lístok s názvom ich krajiny sa ocitne ešte pred žrebovaním dvojíc júnového play-off v spoločnosti tímov, ktoré na tohtoročnom kontinentálnom šampionáte v Srbsku účinkovali vo štvrťfinálovej fáze.


(SITA)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL