Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Zásluhou Dánov do olympijskej kvalifikácie aj Poliaci


30.01.2012


Už je známych šesť účastníkov mužského turnaja hádzanárov na OH 2012, o zvyšných 6 miestenkach sa rozhodne na kvalifikačných turnajoch


Po majstrovstvách Európy mužov v Srbsku, ktoré vyvrcholili v nedeľu finálovým víťazstvom Dánov nad Srbmi (21:19), je už známy poltucet účastníkov olympijského turnaja v Londýne: Veľká Británia (organizátor), Francúzsko (majster sveta), Kórejská republika (víťaz ázijskej kvalifikácie), Tunisko (majster Afriky), Argentína (panamerický šampión) a Dánsko (majster Európy).

O zostávajúcom sextete sa rozhodne na troch aprílových turnajoch olympijskej kvalifikácie, ktorých zloženie dostalo tiež už definitívnu podobu.  Na európskom šampionáte 2012 získali miestenky do kvalifikácie hráči Srbska a Macedónska. O londýnsku účasť budú môcť napokon bojovať aj hádzanári Poľska, ktorých ako 8. z MS 2011 posunuli na kvalifikačný turnaj Dáni zabezpečením si priameho štartu vďaka celkovému triumfu na tohtoročných ME.

Tri kvalifikačné turnaje sa uskutočnia 6. - 8. apríla v Španielsku, Švédsku a Chorvátsku. Z každej štvorčlennej skupiny postúpia prví dvaja. Slovensko prišlo o poslednú nádej na účasť v Londýne vyradením v základnej fáze na mužských ME 2012 v Srbsku.

Zloženie skupín na turnajoch mužskej olympijskej kvalifikácie (6. - 8. 4. 2012):
1. skupina (dejisko Španielsko): Španielsko, Poľsko, Srbsko, Alžírsko
2. skupina (Švédsko): Švédsko, Maďarsko, Brazília, Macedónsko
3. skupina (Chorvátsko): Chorvátsko, Island, Japonsko, Čile

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL