Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Szücs už behá, o tri týždne možno už v zápase


31.01.2012


Verím, že predstavitelia SZH vyberú dobre a s novým koučom budeme dosahovať minimálne také úspechy ako pod vedením Heistera


Na slovenského hádzanára Csabu Szücsa ml. sa v závere dvoch predchádzajúcich rokov lepila smola, pre ktorú prišiel o účasť na ostatných dvoch vrcholných podujatiach. Minulý rok nemohol hrať na MS 2011 vo Švédsku pre zranenie brušného svalu, tentoraz mu v účasti na ME 2012 v Srbsku zabránilo zranenie päty. "V sobotu som si bol prvýkrát od novembra zabehať asi na 10 minút a bolesti som pri behu necítil," už s dávkou optimizmu skonštatoval pre agentúru SITA Szücs.


Košický odchovanec sa zranil v novembrovom medzištátnom priateľskom zápase v Limoges, v ktorom na poste strednej spojky "zrežíroval" senzačné víťazstvo Slovákov nad vtedy úradujúcimi majstrami sveta, Európy i olympijskými víťazmi Francúzmi (30:28). Odvtedy ho však trápili problémy, pre ktoré chýbal nielen reprezentácii SR, ale aj bundesligovému klubu TSV Hannover-Burgdorf.


Po reprezentačnej pauze vyplnenej ME 2012 v Srbsku sa I. bundesliga opäť rozbehne začiatkom februára. Dvadsaťštyriročná spojka by už rada pomohla svojim klubovým spoluhráčom v náročných zápasoch jednej z najlepších svetových súťaží. "Ak všetko pôjde dobre, tak podľa slov fyzioterapeuta by som do dvoch týždňov mohol začať s tréningom v hale a o tri týždne by som to mohol aspoň na chvíľu skúsiť v zápase. Verím, že nenastanú žiadne komplikácie a 15. februára, keď hráme v Mannheime s tímom Rhein-Neckar Löwen, budem už aspoň na lavičke," zaprognózoval si Csaba Szücs, ktorý si nenechal ujsť stretnutia svojich reprezentačných spoluhráčov na nedávnych ME v Srbsku a sledoval ich aspoň prostredníctvom internetu.


"Keď sa pozriem na naše vystúpenie všeobecne, tak sme odohrali katastrofálny druhý polčas s Poliakmi, nie bohvieaký proti Srbom, ale v ostatných sme zanechali celkom sympatický dojem a získali aj historický prvý bod. Samozrejme, 16. miestom sme dieru do sveta neurobili, ale musíme byť realisti. Presadiť sa v konkurencii kvalitných tímov na európskom šampionáte je náročné, majstrovstvá sveta sú lepšou možnosťou dostať sa na vyššie priečky," poznamenal jeden z kľúčových hráčov výberu SR.


Po ME rezignoval na svoju funkciu tréner slovenských hádzanárov Zoltán Heister. O jeho nástupcovi sa rozhodne v najbližších dňoch. "Každý má svojho favorita. Ja verím, že predstavitelia SZH vyberú dobre a s novým koučom budeme dosahovať minimálne také úspechy ako pod vedením Heistera," zaželal si na záver rozhovoru vyše dvojmetrový Cs. Szücs.


(SITA)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL