Máj 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

Dávid hlavným kandidátom byť nástupcom Heistera


08.02.2012


Slovenský zväz hádzanej si za nástupcu Zoltána Heistera vybral Petra Dávida


Novým trénerom reprezentácie hádzanárov Slovenska sa s veľkou pravdepodobnosťou stane Peter Dávid. Správna rada Slovenského zväzu hádzanej (SZH) na svojom stredajšom zasadnutí v Bratislave poverila prezidenta SZH Jaroslava Holešu, aby rokoval so spomenutým 45-ročným kormidelníkom a dotiahol jeho príchod.

"Dostal som poverenie na rokovanie ohľadom zmluvy s Petrom Dávidom. V podstate sme dohodnutí. Stretneme sa ešte vo štvrtok alebo piatok, potom oboznámime médiá s výsledkom nášho rozhovoru. Predpokladám však, že sa dohodneme," prezradil Holeša. Po rezignácii Heistera deklarovali predstavitelia SZH, že na uvoľnený post sa uvažuje o troch - štyroch kandidátoch. "Dávid bol jedným zo štyroch potenciálnych kandidátov, ale pre nás bol od začiatku číslo jeden," odpovedal zväzový šéf na otázku agentúry SITA.

Peter Dávid je v súčasnosti koučom bundesligového TV Grosswallstadt, takže k jeho prípadnému reprezentačnému angažmánu by mohlo svoje povedať aj vedenie klubu z najvyššej nemeckej súťaže. "Pri predchádzajúcich rozhovoroch sme preverovali aj túto vec. Dávid predlžuje zmluvu ako hlavný tréner Grosswallstadtu o ďalšie dva roky a v kontrakte má klauzulu, že môže byť reprezentačným koučom," poznamenal Holeša a načrtol aj riešenie v súvislosti juniorskou reprezentáciou SR, ktorú hlavný kandidát momentálne tiež vedie: "Ak sa s Dávidom dohodneme, trénerom juniorov bude Peter Kalafút. Ak sa nedohodneme, zostáva pri juniorskom družstve."

Slovenských hádzanárov čaká v júni dvojzápas proti Bielorusku v II. fáze kvalifikácie o postup na MS 2013 v Španielsku, ale prvýkrát sa pod taktovkou nového šéfa realizačného tímu stretnú už skôr. "Chceli by sme, aby sa tréner funkcie ujal čo najskôr. V apríli je asociačný termín, kde by mal mať k dispozícii hráčov, s ktorými chce spolupracovať. Naším zámerom je, aby viedol reprezentáciu celý štvorročný cyklus, teda až do budúcich olympijských hier, lebo táto trénerská práca je dlhodobá. Momentálne je jedinou prekážkou, aby sme mohli povedať, že Dávid je novým kormidelníkom, už iba naša vzájomná dohoda," dodal po rokovaní správnej rady prezident SZH J. Holeša.

Jeho predchodca na reprezentačnej stoličke Heister oznámil svoju rezignáciu 23. januára na tlačovej besede po návrate z európskeho šampionátu v Belehrade. Trénerom hádzanárov Slovenska bol od augusta 2006, keď prevzal taktovku po Petrovi Hatalčíkovi. S mužskou reprezentáciou si vybojoval účasť na ME 2008 v Nórsku (16. miesto), MS 2009 v Chorvátsku (10.), MS 2011 vo Švédsku (17.) a ME 2012 v Srbsku (16.), kde so svojomi zverencami získal aj historický prvý bod na kontinentálnom šampionáte.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL