Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Dávid na Slovensko s tesnou prehrou, šesťgólový Valo


09.02.2012


Po stredajších dueloch I. bundesligy hádzanárov: smútok Petra Dávida a radosť Daniela Vala


V najvyššej nemeckej súťaži hádzanárov sa po reprezentačnej prestávke vyplnenej majstrovstvami Európy v Srbsku tento týždeň opäť rozkrútil zápasový kolotoč. Stredajšie duely boli zaujímavé aj zo slovenského pohľadu.

Z tesnej domácej prehry s VfL Gummersbach 32:33 (16:16) určite nemal radosť tréner TV Grosswallstadt Peter Dávid. Slovenský kormidelník by sa určite radšej vydal na cestu do rodnej krajiny, kde ho čakajú v týchto dňoch rokovania s vedením SZH o angažmáne pri mužskej reprezentácii SR, povzbudený ziskom dvoch bodov. Prehra však stála jeho zverencov šancu posunúť sa na 9. priečku tabuľky. Naopak, po zaváhaní klesli na 11. miesto. "Doma sme dostali 33 gólov, v Gummersbachu ešte o dva viac. Ťažko je vysvetliť, prečo sme sa v oboch stretnutiach prezentovali takýmto výkonom v obrane, v ktorej sme mali veľa dier. Počas zápasu sme skúšali všetko možné, ale dnes nám nič nefungovalo. Prvý zápas po dlhšej prestávke je vždy neistý, ale bundesliga nie je koncert na želanie. V ďalších stretnutiach sa musíme pokúsiť to napraviť," povedal okrem iného pre nemecké médiá Peter Dávid.

Dôležité víťazstvo si do tabuľky pripísal HSG Wetzlar, ktorý pred svojimi fanúšikmi zdolal Frisch Auf! Goppingen 26:25 (13:14) a bodovo sa dotiahol na svojho súpera figurujúceho na 9. pozícii. Jedným zo strojcov dvojbodového zápisu bol aj Daniel Valo. Ľavoruký slovenský kanonier dosiahol 6 gólov a bol najlepším strelcom HSG.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL