Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Maximov skončil po takmer 20 rokoch ako tréner Ruska


17.02.2012


Legendárny tréner hádzanárov Ruska Vladimir Maximov rezignoval


Jeden z najdlhšie slúžiacich trénerov mužských reprezentácií Vladimir Maximov si povedal dosť a po takmer dvadsiatich rokoch vo funkcii rezignoval z postu kormidelníka hádzanárov Ruska. Posledným turnajom, na ktorom viedol 66-ročný Maximov "zbornú", boli januárové majstrovstvá Európy v Srbsku, kde jeho zverenci obsadili konečnú predposlednú 15. priečku.

Moskovský rodák sa na lavičke Rusov v minulosti tešil zo zisku titulov majstrov sveta 1993 a 1997, európskych šampiónov 1996 a olympijských víťazov 2000. V zbierke úspechov má prvenstvá na troch najvýznamnejších hádzanárskych turnajoch okrem Maximova iba kouč Francúzov Claude Onesta.

Ruská hádzanárska federácia už začala hľadať nástupcu. Záujemcovia o uvoľnený trénerský post sa môžu prihlásiť do 27. februára, rozhodnutie padne 12. marca. Aprílový medzinárodný turnaj mužov Bring Cup 2012 v nórskom Bodo (5. - 7. apríla) bude premiérovou akciou nielen pre nového slovenského kouča Petra Dávida, ale aj pre Maximovho nástupcu. Okrem Slovákov a Rusov sa na podujatí predstavia domáci Nóri a Slovinci.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL