Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenky si nezahrajú proti Hypu, zraz zrušili


21.02.2012


Michalovce a Šaľa požiadali o uvoľnenie hráčok, ženská hádzanárska reprezentácia SR nebude mať koncom februára sústredenie


Slovenská reprezentácia hádzanárok si napokon nezmeria v rámci prípravy na marcové súboje kvalifikácie ME 2012 sily s rakúskym Hypom Niederosterreich. Na pondelok 27. februára plánované stretnutie s rekordným 35-násobným rakúskym šampiónom a 8-násobným víťazom Ligy majstrov, ktoré malo byť súčasťou trojdňového sústredenia, sa neuskutoční. Dôvodom je zrušenie zrazu národného tímu SR.

"Kluby z Michaloviec a Šale, ktorých hráčky tvorili polovicu zo 16-členného kádra, nás požiadali o ich uvoľnenie. Momentálne majú totiž veľa zranených a v tom čase by nemali s kým trénovať. Obe družstvá navyše bojujú o prvenstvo v ženskej WHIL, najvýhodnejšiu pozíciu pred play-off a tak sme im vyhoveli." vysvetlil pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides dôvody, pre ktoré sa trénerská dvojica Peter Sabadka - Lenka Černá nezíde koncom februára so svojimi zverenkami.

Vedenie SZH plánuje prijať kroky, aby sa v budúcnosti predchádzalo podobným situáciám. "Do dvoch týždňov sa uskutoční stretnutie zástupcov slovenských klubov účinkujúcich v súťaži WHIL, realizačného tímu reprezentácie a vedenia zväzu, aby sa spoločne dohodli na pláne prípravy. Ak totiž chceme dostať ženský národný tím na istú úroveň, musia sa hráčky stretávať a čo najviac trénovať aj mimo asociačných termínov," poznamenal M. Simonides.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL