Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Príprava kadetov na kvalifikáciu ME do 18 rokov


24.02.2012


Kadeti sa stretnú v Hlohovci vrámci prípravy na kvalifikáciu na ME


Slovenský kadetský reprezentanti do 18 sa budú od pondelka  27.2 do soboty 3.3 pripravovať v Hlohovci na kvalifikáciu o postup na ME do 18 rokov. Kvalifikácia sa uskutoční od 30.3 do 1.4 v českom Novom Veselí. Okrem domácich Čechov budú našimi súpermi v kvalifikácií Dáni a Gréci. Na ME do 18 rokov v Rakúsku  postupujú prví dvaja zo skupiny.


Tréner reprezentácie Martin Križan: ,,Kvalifikácia bude veľmi náročná ak chceme postúpiť aspoň z druhého miesto potrebujeme okrem Grékov poraziť jedného z dvojice Dánsko, Česko a to nebude jednoduché. Informácie o súperoch už máme.  Dánske výbery sú v mládežníckych kategóriách najlepšie v Európe i na svete. Český tím aj keď absolvoval len pár zrazov, má viacero kvalitných hráčov, ktorí už v mladom veku hrávajú v najvyššej českej mužskej súťaži a určite využijú aj domáce prostredie. V Novom Veselí , aj keď malom mestečku za Brnom, hádzaná prežíva veľký „ boom “. My sme tam už však s našou reprezentáciou boli  pred rokom na turnaji a veľmi sa nám tam darilo. Chceme ísť na ME a všetko tomu podriadime."


Na tréningový kemp od budúceho týždňa už budú trénerovi k dispozícii aj Otto Kancel (Veszprém) , Samuel  Orlovský (Prešov), Andrej Breza (Hlohovec) a ďalší, ktorí sa do tímu vracajú po zraneniach.


Tréner reprezentácie Martin Križan: ,,Bohužiaľ na poslednom zraze, kde sme odohrali prípravný zápas s Topoľčanmi (29:38) nám opäť chýbali kľúčoví hráči. V tejto kategórií hrá na Slovensku hádzanú asi 200 chlapcov. Pri výpadku 4-5 hráčov základnej zostavy sa nám potom hrá veľmi ťažko a nemáme adekvátnu náhradu. I teraz nám bude pre zranenie citeľne chýbať Braňo Cigáň z Topoľčian, no dúfam, že sa do kvalifikácie dá zdravotne do poriadku. Kolektív chlapcov je výborný a preto verím že sa pozitívne výsledky a výkony jednotlivcov i celého tímu dostavia už na tomto prípravnom kempe.  Reprezentačných zrazov máme dostatok v priemere každé tri týždne až mesiac. Tesne pred kvalifikáciou sa ešte stretneme od 22.3 – do 24.3. v Hlohovci. Plánujeme odohrať ešte 2 prípravné zápasy buď  v Slovinsku, alebo v Rakúsku a potom nás už čaká len samotná kvalifikácia."

 

Plán Prípravných zápasov kadetov:


28.2. SVK 18 – SKP Ba B Pezinok   (hrá sa 19,30 hod. v Pezinku)

29.2. SVK 18 – Sporta Hlohovec  (hrá sa o 18,30 hod. v Hlohovci)

1.3    SVK 18 – MKB Veszprém 94-95  (hrá sa vo Veszpréme o 11,30 hod.)

1.3    SVK 18 – MKB Veszprém  92-93 (hrá sa vo Veszpréme o 16,30 hod.)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL