Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Andrej Petro má roztrhnutú achilovku, vo štvrtok na operáciu.


05.03.2012


Andrej Petro: "Magnetická rezonancia potvrdila roztrhnutú achilovku, dokonca na dvoch miestach. Vo štvrtok ma budú operovať, ide o ambulantný zákrok, pri ktorom sa mi to pokúsia zošiť dokopy. Verím, že sa dám rýchlo do poriadku"


Slovenský hádzanársky reprezentant Andrej Petro v službách DHC Rheinland Dormagen utrpel v sobotňajšom stretnutí nemeckej II. bundesligy na palubovke HC Erlangen (18:19) vážne zranenie achilovky.

"V štvrtej minúte som dostal loptu, otočil som sa, išiel vyskočiť a v tom som mal pocit, ako keby ma niekto zozadu kopol do achilovky. Zaľahol som na zem, odniesli ma do šatne, kde mi klubový lekár nahmatal achilovku a na tom mieste bolo mäkučko. Magnetická rezonancia potvrdila roztrhnutú achilovku, dokonca na dvoch miestach. Vo štvrtok ma budú operovať, ide o ambulantný zákrok, pri ktorom sa mi to pokúsia zošiť dokopy. Verím, že sa dám rýchlo do poriadku," uviedol v rozhovore pre Rádio Šport 26-ročný robustný pivot Petro.

Pre rodáka zo Šale je sezóna 2011/2012 akoby zakliata, ešte vlani totiž utrpel otvorenú zlomeninu ukazováka pravej ruky. "V lete sa mi končí zmluva, moje zranenie achilovky však bude trvať aj po jej vypršaní. Teraz je otázka, či sa dám rýchlo dokopy a nejaký klub o mňa bude mať záujem," doplnil Petro, ktorý hrával od roku 2009 v tíme Kecskeméti KSE, ale nielen finančné problémy maďarského prvoligového klubu ho prinútili poobzerať sa už počas rozbehnutej sezóny po novom angažmáne. V Nemecku pôsobí od konca októbra. V minulosti hral vo švajčiarskom Kadetten Schaffhausen Handball a francúzskom US Ivry. Na Slovensku vstúpil na ligovú scénu ako hráč ŠKP Bratislava, už niekoľko rokov patrí k stabilným členom reprezentácie SR, s ktorou si zahral na MS i ME.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL