Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Aj pred Talianskom zmeny v nominácii žien SR


16.03.2012


Tréneri reprezentácie hádzanárok SR Peter Sabadka a Lenka Černá opäť museli meniť pôvodnú nomináciu na kvalifikačné zápasy ME 2012


Slovenské hádzanárky sa zišli vo štvrtok večer v Hlohovci na sústredení pred budúcotýždňovým pokračovaním bojov v kvalifikácii ME 2012. V nominácii na dvojzápas s Taliankami musela trénerská dvojica Peter Sabadka - Lenka Černá urobiť už tradične viacero zmien.

"Pre zdravotné problémy nemôžeme počítať s brankárkou Iuventy Luckou Gubikovou a z rovnakého dôvodu musia zo zrazu odísť spojky Veselí Zuzka Drotárová a Monika Rajnohová, pri ktorých je prognóza opätovného pripojenia sa k tímu po našom návrate z Talianska. Namiesto tejto trojice sme spomedzi náhradníčok donominovali gólmanku Simonu Súlovskú z Partizánskeho a spojku Mariannu Rebičovú z Iuventy. Káder je teda 17-členný," informoval agentúru SITA o vynútených zmenách v družstve P. Sabadka.

Trénerské duo však nemá kompletné zloženie k dispozícii od začiatku sústredenia. "Dnes sa k nám pridajú brankárky Túrociová, Školková i debutantka Michnová. Legionárky z Nemecka Popluhárová so Stuparičovou sa pripoja v pondelok, lebo cez víkend majú ešte povinnosti v bundesligovom Thüringeri," vysvetlil kouč SR, ktorý k programu najbližších dní dodal: "Nejaké boľačky či ľahšie zranenia mali aj ďalšie dievčatá, ktoré dostanú určité úľavy. Zatiaľ budeme pracovať v tomto zložení a zohrávať sa. Po príchode dua z Nemecka začneme už špeciálnu prípravu na najbližšieho súpera. Do Talianska cestujeme v utorok, vrátime sa vo štvrtok v noci."

Slovenky nastúpia v stredu 21. marca o 18.00 h v Salerne, odvetu s Taliankami absolvujú v nedeľu 25. marca tiež od 18.00 h v Hlohovci. Oba tímy majú po dvoch prehrách s Dánkami a Chorvátkami v úvode kvalifikácie ME na svojom konte nulu a v tabuľke 6. skupiny okupujú 3., resp. 4. priečku. Na kontinentálny šampionát v Holandsku postúpia prvé dve družstvá zo skupiny.

Nominácia hádzanárok SR na dvojzápas s Talianskom v rámci kvalifikácie ME 2012 (21. 3. v Salerne a 25. 3. v Hlohovci):
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Školková (HK Danlog Partizánske), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske)
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Danlog Partizánske)
spojky: Petra Popluhárová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Martina Košíková, Klaudia Michnová (obe HK Danlog Partizánske)

(SITA)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL