Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Do Talianska bez Szöllösiovej, ale napokon s Rajnohovou


19.03.2012


Aj počas sústredenia v Hlohovci zmeny v kádri reprezentácie hádzanárok SR


Slovenské hádzanárky odcestujú v utorok do talianskeho Salerna, kde ich v stredu 21. marca čaká od 18.00 h zápas 6. skupiny kvalifikácie ME 2012. Trénerská dvojica Peter Sabadka - Lenka Černá bude mať k dispozícii 16-členný káder, ktorý pred aj počas sústredenia v Hlohovci prešiel viacerými zmenami.

Z pôvodnej nominácie v ňom nefiguruje brankárka Iuventy Michalovce Lucia Gubiková, ktorú nahradila Simona Súlovská z Partizánskeho. Zo zdravotných dôvodov ďalej chýba spojka Veselí Zuzana Drotárová a napokon aj michalovská krídelníčka Terézia Szöllösiová, ktorá má problémy s pätou. Naopak, v nedeľu sa k spoluhráčkam opäť pripojila spojka Monika Rajnohová z Veselí.

Oba pondelkové tréningy už absolvovali s družstvom aj legionárky z Nemecka Petra Popluhárová a Dagmar Stuparičová. Slovenky si v Hlohovci zatrénujú aj v utorok predpoludním, potom sa vydajú na cestu cez Rím a Neapol až do Salerna. Návrat majú plánovaný na štvrtok. V nedeľu 25. marca odohrajú s Taliankami odvetu v Hlohovci so začiatkom o 18.00 h.


Nominácia hádzanárok SR na dvojzápas s Talianskom v rámci kvalifikácie ME 2012 (21. 3. v Salerne o 18.00 h a 25. 3. v Hlohovci o 18.00 h):
Brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Školková (HK Danlog Partizánske), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske)

Pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce)

Krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Danlog Partizánske)

Spojky: Petra Popluhárová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Martina Košíková, Klaudia Michnová (obe HK Danlog Partizánske)

(SITA)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL