Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Martin Straňovský „bombarduje“ maďarské kluby


21.03.2012


Strojcom víťazstva Reale Ademar León nad MKB Veszprém KC 31:28 (19:19) vo víkendovom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov mužov 2011/2012 bol slovenský hádzanár Martin Straňovský.


Strojcom víťazstva Reale Ademar León nad MKB Veszprém KC 31:28 (19:19) vo víkendovom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov mužov 2011/2012 bol slovenský hádzanár Martin Straňovský, ktorý do siete maďarského klubu nastrieľal 9 gólov.

"Do zápasu sme išli s cieľom zvíťaziť. Vedeli sme, že Veszprém nebol v základnej skupine v najlepšej forme, keď poprehrával nejaké zápasy. V prvom polčase nám robili problém jeho spojky. V druhom sme prehrávali už o štyri góly, a napokon vyhrali o tri, takže sme spokojní," uviedol M. Straňovský. Dvadsaťšesťročný ľavý krídelník bol najlepším strelcom španielskeho družstva. "Dostal som na palubovke dostatok priestoru, odohral som celý duel. Hoci som dal 9 gólov, spoluhráči nehrali veľmi na mňa, keďže stále bol pri mne hráč súpera. Päťkrát som skóroval z pokutových hodov, pri ktorých som mal stopercentnú úspešnosť. Jeden gól som dal z priestoru spojky a tri z krídla," poznamenal k svojmu výkonu novozámocký odchovanec, ktorý so 64 presnými zásahmi figuruje na 8. priečke medzi najlepším kanoniermi najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov.

S deviatimi gólmi si vyrovnal svoje tohtosezónne maximum zo skupinovej fázy LM tiež proti maďarskému súperovi Szegedu. "Je to zrejme len náhoda, lebo potom doma proti Szegedu som skóroval len šesťkrát. Snažím sa premeniť každú príležitosť a strelecky sa presadiť proti všetkým súperom. Teraz som dal toľko gólov najmä vďaka tomu, že som nezahodil žiadnu sedmičku," skromne podotkla opora Ademaru León. Odveta osemfinále LM je na programe v nedeľu od 18.00 h. Lepšiu východiskovú majú Španieli, ale favoritom bude domáci tím. "V Maďarsku nás čaká ťažký zápas pred zaplnenou halou. Veszprém je skúsený tím, ktorý pravidelne patrí medzi najlepšie v Lige majstrov. Nepôjdeme tam odovzdane. Pokúsime pokryť nebezpečných strelcov súpera a uhrať dobrý výsledok, možno z toho bude aj postup do štvrťfinále. Uvedomujeme si však, že Veszprém bude doma silnejší," tvrdí Martin Straňovský.

Aj vzhľadom na blízkosť dejiska duelu k Slovensku sa môže jeden z najlepších svetových krídelníkov tešiť na podporu svojich krajanov v hľadisku. "Prídu rodičia, brat Tomáš s manželkou a synčekom, priateľka i ďalší známi. Zatiaľ to vyzerá na 10 ľudí," dodal mladší z dvojice hádzanárskych reprezentantov Straňovských.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL