Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Prešovčania do Magdeburgu s postupovou nádejou


22.03.2012


Hádzanári Tatrana Prešov v sobotu v odvete štvrťfinále Pohára EHF na pôde nemeckého SC Magdeburg


Hádzanári Tatrana Prešov síce prišli uplynulú sobotu remízou v domácom prostredí v prvom štvrťfinálovom stretnutí Pohára EHF s nemeckým SC Magdeburg 29:29 (13:9) o víťaznú šnúru v tomto kalendárnom roku, ale určite nie o nádej na postup do semifinále. Aby sa účasť medzi kvartetom tejto európskej pohárovej súťaže číslo dva stala pre hráčov úradujúceho slovenského majstra realitou, musia predĺžiť svoju sériu nezdolanosti aj o odvetný duel, ktorý sa v magdeburskej GETEC Arene bude hrať v sobotu 24. marca od 15.00 h (rozhodujú Rumuni Dinu a Din).

Prešovčania potrebujú na vybojovanie si postupu akékoľvek víťazstvo, či aj nerozhodný výsledok za predpokladu, že skórujú aspoň tridsaťkrát. Keby sa im podarilo vyhrať, bol by to vôbec ich prvý triumf v konfrontácii s bundesligovými tímami v európskych pohároch v novodobej histórii (doterajšia bilancia 0 - 3 - 6). Zároveň by sa v EP prebojovali najďalej v ére samostatnosti, doteraz bolo ich maximom štvrťfinále PVP 2005/2006, ktoré v tejto sezóne vyrovnali v cennejšom Pohári EHF. Zverenci trénerskej dvojice Djordje Rašič - Ivan Pompoš sa na dôležité víkendové stretnutie víťazne naladili v stredu, keď v SEHA League potvrdili svoju dobrú formu a kvalitným druhopolčasovým výkonom nedali šancu macedónskemu Vardaru Skopje (29:20). Po zápase nasadli do klubového autobusu a vybrali sa na cestu do Nemecka, kde sa budú môcť spoliehať aj na povzbudzovanie skupiny približne 50 verných fanúšikov.


Magdeburčania tiež absolvovali víťaznú generálku, keď v I. bundeslige zdolali v stredu Bergischer HC 37:27 (18:17), pričom takisto rozhodli o dvojbodovom zisku po zmene strán. Najlepším strelcom "zeleno-červených" bol krídelník Yves Grafenhorst s 9 gólmi. Zverenci trénera Franka Carstensa však prišli o slovinského reprezentanta Jureho Nateka, ktorý si v úvode prvého polčasu zranil koleno a duel nedohral. Napriek tomu si vedenie momentálne 6. tímu najvyššej nemeckej súťaže nič iné ako postup nepripúšťa. "Na odvetu sa tešíme a jednoznačne chceme ísť v Pohári EHF ďalej," poznamenal riaditeľ magdeburského klubu Marc-Henrik Schmedt.


SC Magdeburg je trojnásobným držiteľom trofeje Pohára EHF (1999, 2001 a 2007), v zbierke úspechov má aj triumfy v EPM, resp. Lige majstrov (1978, 1981 a 2002). V prípade, že vyradí Tatran Prešov, získa v tohtosezónnej edícii Pohára EHF už skalp tretieho účastníka SEHA League. V 3. kole prešiel cez HRK Izvidjač Ljubuški z Bosny a Hercegoviny (48:24 a 28:27) a v osemfinále horko-ťažko aj cez chorvátsky RK Nexe Našice (33:31 a 21:22).


Štvrťfinále Pohára EHF v hádzanej mužov 2011/2012 - odveta:
sobota 24. 3. o 15.00 h: SC Magdeburg (Nem.) - Tatran Prešov (SR), rozhodujú: Sorin-Laurentiu Dinu a Constantin Din z Rumunska, prvý zápas 29:29

(SITA)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL