Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Leon pred žrebom štvrťfinále LM v koši nenasadených


26.03.2012


Najprestížnejšia klubová súťaž planéty graduje k svojmu vrcholu. Po víkendových odvetných zápasoch osemfinále sme spoznali už všetkých účastníkov VELUX EHF Ligy majstrov a žreb ich už v utorok vo viedenskej Veži rozdelí do štvrťfinálových dvojíc.


Slovenské zastúpenie sa scvrklo na jediného hráča Martina Straňovského z Ademaru Leon. Cez brány osemfinále sa nedostal ani francúzsky Montpellier s brankárom Richardom Štochlom a ani švajčiarsky Kadetten Schaffhausen so spojkou Petrom Kukučkom.

Montpellier si do Barcelony priviezol dvojgólový náskok, už v úvode oň ale prišiel a v Palau Blaugrana sa stal obeťou katalánskej smršti - domáci získali už pred prestávkou desaťgólový náskok a pohárové ťaženie francúzskeho šampióna ukončili potupnou prehrou o 16 gólov - 20:36. Bieloruská spojka Siarhej Rutenka, ktorý bude stáť aj proti Slovákom v júnovej kvalifikácii MS 2013, sa prezentoval piatimi gólmi, no zápas nedohral, keď za hrubý faul uvidel červenú kartu. 

S podstatne väčšou cťou sa proti inému španielskemu gigantovi podarilo rozlúčiť Schaffhausenu. Atletico Madrid síce svojich divákov asi príliš domácou prehrou 26:30 nepotešilo, no pohodlný deväťgólový náskok spod Álp vydláždil pre úradujúcich vicemajstrov cestu do štvrťfinále. Kukučka sa v španielskej metropole gólovo presadil trikrát a odsedel si dve trestné minúty.

Po infarktovom závere vo Veszpréme sa tešili z historického postupu do najlepšej osmičky aj hráči tretieho zástupcu španielskej Asobal Ademar Leon - domácich vyradili len vďaka skóre lepšiemu o jediný gól. Veľkú drámu videli aj diváci v slovinskom Koperi, ktorý v druhom polčase prehrával s Kielcami o dva góly, no nakoniec otočil a tiež len vďaka jednogólovému rozdielu v konečnom súčte nečakane postúpil. Balkánsky šláger medzi Záhrebom a Skopje dopadol lepšie pre bývalých zverencov trénera Lina Červara, ktorí vymazali jednogólové manko z prvého zápasu (18:19) a jeho súčasný tím Metalurg Skopje zdolali 26:21.

O najväčšie prekvapenie sa postarali v nemeckom derby berlínske "líšky". Füchse po domácom úspechu 32:30 prekvapili Hamburčanov aj v ich hale O2 World 24:23 a postarali sa o vyradenie ďalšieho účastníka vlaňajšieho záverečného turnaja Final Four. Po stroskotaní Rhein Neckar Löwen v kvalifikačnom turnaji o voľnú kartu sa porúčal aj bundesligový rival Berlínčanov a obhajca nemeckého titulu HSV.

Ako prvý mal miestenku vo štvrťfinále istú nemecký THW Kiel, ktorý si bezproblémovo poradil s poľským Plockom vonku i doma. Ľahkú prácu so švédskym Sävehofom mal aj dánsky AG Kodaň, ktorému po úvodnom víťazstve 34:25 stačila doma poistka v podobe výsledku 26:24.

Pred utorňajším žrebom (11.00) sa osmička rozdelí do dvoch košov - v hornom sa nachádza dva španielske (Barcelona a Madrid) a dva nemecké tímy (Kiel a Berlín), v dolnom Záhreb, Koper, Leon a Kodaň. Prvé zápasy budú na programe 18.-22. apríla na palubovkách nenasadených, odvety o týždeň neskôr na pôde nasadených. Žreb pritom môže proti sebe postaviť tímy z rovnakej krajiny i pôvodnej základnej skupiny.

Nasadenie tímov do košov pred žrebom štvrťfinále VELUX EHF LM 2011/12:
1. kôš: FC Barcelona Intersport (Šp.), THW Kiel (Nem.), Atletico Madrid (Šp.), Füchse Berlín (Nem.)
2. kôš: Reale Ademar Leon (Šp.) (M. Straňovský), AG Kodaň (Dán.), RK Cimos Koper (Slovin.), RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chorv.)

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL