Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Juniorky aj v odvete s Rakúskom prehrali


28.03.2012


Aj v odvetnom prípravnom stretnutí v Partizánskom slovenské juniorky prehrali s rakúskymi rovesníčkami. Po utorňajšej prehre 28:33 podľahli zverenky Jozefa Hantáka bronzovému tímu z vlaňajších ME 24:29.


Rakúšanky na dvojzápas na Ponitrie pricestovali bez najlepšej hráčky Sonje Freyovej, no potvrdili povesť jedného z najlepších svetových družstiev v tejto vekovej kategórii. Slovenky sa síce najmä v prvom polčase prezentovali podstatne lepšou hrou a vypracovali si aj výrazné vedenie 11:6, či 14:12, ešte do prestávky súperky vyrovnali (16:16) a v druhom dejstve strhli víťazstvo na svoju stranu. V záverečnom úseku odvety im Slovenky pomohli zahodením ôsmich čistých šancí. Záverečný blok prípravy pred kvalifikačným turnajom o MS v Česku (1.-15. júla) odštartujú Hantákove hráčky v pondelok v Modre a po trojdňovom sústredení sa presunú do švédskeho Helsingborsu, kde ich čaká 6.-8. apríla v 3. skupine náročný boj o jednu z dvoch miesteniek na MS postupne s Nórskom, Švédskom a Slovinskom.

prípravný zápas hráčok do 20 rokov, odveta (Partizánske):
Slovensko - Rakúsko 24:29 (16:16)
Zostava a góly: Sedláčková, Janešíková - Kováčiková, Šichmanová 4, Szökeová, Harčarufková, Olšovská, Hvostaľová 6/1, Kodajová 1, Königová 1, Szücsová 6, Michelová, Sýkorová 1, Szarková 3/1, Minarčíková 2, Rebičová. Vylúčenia: 2:5, ČK: Kaiserová (Rak./za hrubý faul), rozhodcovia: Volentics, Záhradník (obaja SR), 150 divákov.

Tréner SR Jozef Hanták: "Verím, že sila nášho družstva ešte vzrastie po návrate maródiek Rajnohovej a Holešovej. V dueloch s Rakúskom sme sa snažili nacvičovať obranné systémy 1-5 a 3-3. Dievčatá proti kvalitnému súperovi zodpovedne pracovali a som rád, že nás testovalo práve Rakúsko, ktoré hrá veľmi podobne ako náš prvý kvalifikačný protivník z Nórska - s dynamickými spojkami a rýchlym prejavom. V druhom zápase sme hrali lepšie a boli sme im už viac ako vyrovnaným súperom."

slovakhandball.sk




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL