Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Bytča hostila vydarený večer


02.04.2012


Prezident zväzu Holeša naznačil novinky v tradičnej ankete.


Tradičná anketa Slovenského zväzu hádzanej má za sebou ďalšiu vydarenú edíciu od jej založenia v roku 1973 a skvelú premiéru v novom dejisku v Bytči. Na adresu spolupráce s hostiteľmi večera na čele s primátorom Miroslavom Minárčikom sa v rozhovore pre slovakhandball.sk vyjadril pochvalne a s vďakou aj prezident SZH Jaroslav Holeša, ktorý tiež naznačil, že podujatie čakajú v nadchádzajúcich ročníkoch viaceré novinky.

Pre všetkých fanúšikov, ktorí si nemohli pozrieť slávnosť na vlastné oči v Bytči, pripravujeme záznam podujatia, ktorý bude umiestený na internetovej stránke slovakhanball.sk.


Ako hodnotíte nedeľňajšie vyhlásenie ankety Slovenského zväzu hádzanej?

"Veľmi pozitívne. Myslím si, že sme zažili vydarený večer v dôstojných priestoroch a veľmi dobrej atmosfére. Až na dve hráčky a jedného hráča sa nám zišli aj všetci ocenení, takže ešte raz veľmi vydarený večer. Pre budúcnosť by som si želal menej ospravedlnení zo strany klubov, lebo práve pre nich túto akciu organizujeme."

Ako vlastne vznikol nápad umiestniť slávnosť do Bytče, ktorá síce má na hádzanárskej mape svoje pevné miesto najmä vďaka výbornej práci s mládežou, no nič podobné sa tu nikdy neudialo?
"Naším cieľom je postupne putovať po Slovensku a potešiť celú hádzanársku rodinu. V tomto roku sme chceli ísť na stredné Slovensko a v Bytči sme našli výborné podmienky. Naši hostitelia nám v prípravách zodpovedne a ochotne pomáhali a pristúpili k tejto slávnosti tiež s úctou, za čo im chceme vyjadriť srdečnú vďaku. Na budúci rok by sme anketu veľmi radi videli niekde na východnom Slovensku."

Vlani Slovenský zväz hádzanej otvoril Sieň slávy, ktorá má po nedeli už dva tucty mien veľkých osobností. Čakajú tradičnú anketu v budúcich rokoch aj ďalšie zmeny?
"Čo sa týka Siene slávy, budú mená už pribúdať pomalším tempom - každý rok by sme chceli prijať troch nových členov. Chceli by sme však ocenenia rozšíriť o ďalšie kategórie - najlepších strelcov WHIL, či extraligy, najlepších rozhodcov, trénerov, či legionárov pôsobiacich v našich súťažiach. Tiež by sme radi do ankety zapojili prostredníctvom internetu aj fanúšikov a minimálne dve kategórie by sme otvorili aj pre ich hlasy."

Anketa mala už dlhé roky svoje miesto vždy na začiatku nového roka, teraz sa však uskutočnila až v apríli. Bude tento termín v budúcnosti pravidlom a znamená to, že sa časom posunieme k hodnoteniu sezóny a nie kalendárneho roka?
"Snažíme sa nájsť čo najlepší termín. Všetko má svoje pozitíva i negatíva. V januári na nás tlačili v posledných rokoch šampionáty, v apríli sme mali teraz viac času pre prípravu a organizáciu, ale klubová sezóna už začína vrcholiť. Uvidíme, ako sa to vyvinie, možno budeme robiť vyhlasovanie cez leto ako hokejisti so Zlatým pukom a možno ako futbalisti pred Vianocami. Chceme nájsť optimálne riešenie."


slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL