Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

O európsky klubový trón sa pobije Györ a Pdogorica


09.04.2012


Vo finále najprestížnejšej klubovej súťaže žien na seba narazí maďarský a čiernohorský šampión.


Liga majstrov žien už pozná po veľkonočnom víkende oboch aktérov. O európsky klubový trón sa pobijú hádzanárky maďarského Györi ETO Audi a čiernohorskej Budučnosti Podgorica. Prvý zápas bude na programe 5. alebo 6. mája a odveta o týždeň neskôr, utorňajší žreb rozhodne, kto zo sokov bude hostiť ktorý zápas.

Podgorica na domácej palubovke zastavila nórsky Larvik na ceste za obhajobou európskeho titulu, keď po víťazstve 22:20 v prvom zápase v Škandinávii, triumfovala aj na domácej palubovke a to jednoznačným rozdielom 23:13. Budučnost od začiatku dominovala a v priebehu duelu (predvošetkým zásluhou brankárky Clary Wolteringovej) až na 14 minút nedovolila ešte stále úradujúcim šampiónkam skórovať. Tím z čiernohorskej metropoly sa po siedmich neúspešných semifinálových účinkovaniach dočkal vytúženého dvojzápasu o hlavnú trofej.

Györ si “prepožičal” kotol v neďalekom Veszpréme a dokonale v ňom uvaril súpera z rumunskej Valcey. Oltchim si za západné hranice doviezol štvorgólový náskok, no uragán zo záveru prvého dejstva dostal na finálovú diaľnicu Györčanky, ktoré nakoniec zvíťazili 31:23. Excelovala predvošetkým najlepšia kanonierka doterajšieho priebehu elitnej súťaže Anita Görbiczová, ktorá dvanástkou gólov dosiahla v tejto sezóne už rovnú stovku.

Partia o Pohár EHF bude mať rusko-rumunské zloženie. HC Zalau v semifinále vyradil už minulý víkend po dvoch zápasoch na domácej palubovke španielske Alicante (30:20 a 24:26) a Lada Togliatti ukončila putovanie dánskeho KIF-u Vejen, keď po domácom víťazstve 21:16 uspela aj na Jutskom polostrove 22:21.

Ďalším finálovým účastníkom z Maďarska je budapeštiansky Ferencváros, ktorý osemgólový náskok z domácej pôdy (34:26) udržal aj napriek prehre 33:38 v odvete. V boji o Pohár víťazov pohárov bude čeliť dánskemu Viborgu HK, ten pomerne hravo vyradil nemecký HC Lipsko (29:30 a 33:27).

V európskom pohári číslo 4 – Challenge Cupe sa turecký Muratpasa Belediyesi rovnako ako v semifinále vyberie aj vo finále do Francúzska. Po dramatickom prešmyknutí cez Fleury Loiret Handball, keď o postupe Turkýň rozhodol iba jediný gól (29:30, 39:37), si zmeria sily s HAC Handball. Klub z Le Havre odstavil chorvátsku Lokomotívu Záhreb po výsledkoch 23:17 a 19:22.

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL