Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Prešov vo Final Four SEHA iba o bronz


14.04.2012


Slovenskému šampiónovi z Tatrana Prešov sa nepodarilo postúpiť na záverečnom turnaji SEHA do finále a v dueli o bronz ich čaká domáci Záhreb.


Hádzanári Tatrana Prešov nebudú hrať na turnaji Final Four v Záhrebe o prvenstvo v premiérovom ročníku nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ League". Zverenci trénerskej dvojice Djordje Rašič - Ivan Pompoš podľahli v sobotňajšom semifinále s macedónskom RK Metalurg Skopje tesne 25:26 (11:15).

Prešovčania nastúpia v nedeľu od 15.30 h v chorvátskej metropole v dueli o konečné 3. miesto proti domácemu tímu RK Croatia Osiguranje Záhreb, ktorý prekvapujúco prehral v druhom semifinálovom stretnutí s macedónskym družstvom RK Vardar Pro Skopje tesne 29:30 (14:13). Finále je na programe od 18.00 h. 

„Úvod nám vyšiel, viedli sme 4:2, ale nevyužili možnosť zvýšiť náš náskok. Súper otočil vývoj skóre. Prehrávali sme už šesťgólovým rozdielom, ale podarilo sa nám vrátiť do zápasu. V druhom polčase sme vďaka excelentnému výkonu brankára Verkiča, ktorý za 20 minút dostal len štyri góly, stiahli manko a vyrovnali stav. V záverečnej desaťminútovke sme sa so súperom ťahali o každý gól. V poslednej minúte poslal Metalurg do vedenia Kozlina, sedem sekúnd pred koncom sme mali loptu v útoku, ale nepodarilo sa nám vyrovnať. Je to škoda. V nedeľu nás čaká súboj o 3. priečku, bolo by pekné ukončiť sezónu v SEHA League na medailovej pozícii. Som optimistom,“ povedal manažér Tatrana Miroslav Šosták. 

Šarišanom sa nepodarilo odplatiť Metalurgu vedenému skúseným kormidelníkom Linom Červarom prehru (24:32) zo základnej časti súťaže a potešiť skupinu približne 50 fanúšikov, ktorí dávali o sebe hlasno vedieť v takmer prázdnej Arene Zagreb. „V poslednej minúte sme urobili dve kardinálne chyby. Kozlina sa vyhol Radčenkovi bez akéhokoľvek pokusu atakovať ho či prerušiť hru faulom. To by sa nemalo stať. V zostávajúcom čase sme už neohrozili bránku súpera. Gratulujem Metalurgu k zaslúženému víťazstvu, my sa pokúsime v nedeľu vybojovať 3. priečku,“ poznamenal k rozhodujúcemu momentu prešovský kouč Djordje Rašič.

Výsledky - turnaj Final Four SEHA League – semifinále - sobota:
Tatran Prešov (SR) - RK Metalurg Skopje (Mac.) 25:26 (11:15) 
Zostava a góly Tatrana: Krupa, Verkič (13 zákrokov) - T. Mažár, Kopčo 2, Hrstka, Michal Urban, D. Krok 3, Krištopans 9, Radčenko 2, Kukrika 2, Číp, Guzy, Pejovič, Pekár, Antl 7. Najviac gólov za Metalurg: Markovič 6, Kozlina a Alušovski po 5, pok. hody: 6/5 - 8/4, vylúčenia: 2 - 1, rozhodovali: Gubica a Miloševič (obaja Chor.), 300 divákov 

RK Vardar Pro Skopje (Maced.) - RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.) 30:29 (13:14)

Zostávajúci program turnaja Final Four SEHA League v chorvátskom Záhrebe (14. - 15. 4. 2012):
nedeľa 15. 4.
duel o 3. miesto: 15.30 h Tatran Prešov (SR) - RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.)
finále: 18.00 h RK Metalurg Skopje (Maced.) - RK Vardar Pro Skopje (Maced.)

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL