Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej úspešný návrat po vyše polroku


16.04.2012


Hádzanárka SR Lýdia Jakubisová zvládla riadnu porciu po zranení kolena - dva zápasy za jeden deň


Slovenská reprezentantka Lýdia Jakubisová chýbala na hádzanárskych palubovkách od konca septembra, keď v medzištátnom priateľskom zápase v Hlohovci proti Brazílii (27:32) utrpela vážne zranenie kolena. Nasledovala operácia, počas ktorej jej dali lekári do poriadku nielen roztrhnutý predný krížny väz, ale aj meniskus, a potom dlhodobá rekonvalescencia. Súťažného duelu sa dočkala až počas uplynulého víkendu, keď sa predstavila v drese bundesligového Thüringeru HC.

"Po šesť a pol mesiaci som konečne hrala zápas," povedala na úvod rozhovoru pre agentúru SITA 30-ročná ľaváčka, ktorý si hneď po pauze naložila riadnu záťaž: "V sobotu som odohrala najskôr celé stretnutie za našu rezervu v tretej lige, pričom sa mi podarilo sedemkrát skórovať. V ten istý deň večer som nastúpila v najvyššej nemeckej súťaži proti Celle. Na palubovke som strávila 20 minút, za ktoré som vďačná. Strelila som aj dva góly. Bol to síce ľahký súper, ale po takom dlhom čase to bola dobrá premiéra."


Bojnická rodáčka je známa bojovníčka, preto nečudo, že zvládla fyzicky náročnú porciu. "Prvé stretnutie bolo trochu náročnejšie, lebo sme nemali nikoho na striedanie, ale dalo sa to vydržať. Nie je to predsa I. bundesliga, nehrá sa tak rýchlo. V druhom zápase som proti Celle hrala vždy na konci polčasov po 10 minút, takže to nebolo nič náročné. Hralo sa mi dobre, aj keď som bola trochu rozklepaná. Koleno tiež vydržalo, bolesti sú už preč a našťastie v nedeľu ani neopuchlo. Sem-tam ho ešte cítim, ale nikdy to už nebude ako predtým. Na konci rehabilitácie som absolvovala kondičné testy, ktoré dopadli dobre. Hrať zápasy je síce niečo iné ako naberať kondíciu behaním, ale dalo sa to zvládnuť," poznamenala Jakubisová.


Po víťazstve nad posledným tímom tabuľky SVG Celle 37:24, na ktorom mali podiel aj jej klubové a reprezentačné spoluhráčky Petra Popluhárová (4 góly) a Dagmar Stuparičová (1 gól), si hádzanárky Thüringeru zabezpečili prvenstvo po základnej časti. "Vyhrali sme základnú časť a teraz nás na úvod play-off čaká ôsmy tím tabuľky HSG Blomberg-Lippe. Chceme obhájiť majstrovský titul a dúfam, že k tomu pomôžem aj ja," skromne poznamenala pravá spojka či krídelníčka Lýdia Jakubisová.


(SITA)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL