Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

SEHA League aj v budúcej sezóne s Prešovom


16.04.2012


Do SEHA League by mali vstúpiť od nasledujúceho ročníka aj maďarské kluby


Hádzanári Tatrana Prešov zakončili počas víkendu svoje účinkovanie v premiérovom ročníku nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ League, v ktorom im v konkurencii balkánskych tímov patrilo konečné 4. miesto. Prešovčania v semifinále podľahli macedónskemu Metalurgu Skopje 25:26 (11:15) a v zápase o 3. priečku nestačili na domácu Croatiu Osiguranje Záhreb 29:31 (11:14).

"Naším cieľom bola účasť vo Final Four. Ten sme splnili a veľa nechýbalo - možno len trochu viac šťastia v závere, aby sme otočili semifinálový duel s Metalurgom Skopje. Veľká škoda, že sme na konci aspoň nevyrovnali. Hoci mal súper v bránke kvalitného Darka Staniča, my by sme s naším výborným gólmanom Svetislavom Verkičom určite neboli v rozstrele zo značky sedemmetrového hodu bez šance," uviedol pre agentúru SITA manažér Tatrana Miroslav Šosták po návrate z chorvátskeho Záhrebu, kde sa počas Final Four uskutočnilo aj rokovanie vedenia súťaže a predstaviteľov klubov: "Hovorilo sa aj o možnosti vstupu maďarských klubov. Nie je to ešte oficiálne, ale vyzerá to nádejne. Malo by ísť o dva špičkové tímy Veszprém a Szeged, pričom najmä v prípade druhého menovaného je vysoká pravdepodobnosť. Zrejme príde k zvýšeniu počtu účastníkov, herný systém by sa nemal meniť."


Úradujúci slovenský šampión bude v súťaži účinkovať aj v nadchádzajúcom ročníku. "Samozrejme, my plánujeme v SEHA League pokračovať, je to pre nás prospešná súťaž. Absolvovali sme v nej dobrú sezónu, aj keď nie bez chýb, ale na prvý ročník vládne spokojnosť s naším účinkovaním i kvalitou súperov. Čo sa týka hernej stránky, naplnili sa naše očakávania, v organizačnej oblasti sa vyskytli určité nedostatky," zhodnotil Šosták premiérovú sezónu novej súťaže na hádzanárskej mape.


Škvrnou na úvodnom ročníku SEHA League je nedokončená základná časť. Nie všetky tímy stihli odohrať kompletný program 22 kôl. Prešovu zostal "visieť" domáci duel s Metalurgom Skopje. "Víťaz ligy je známy, preto sa už ani nehovorilo, čo bude s neodohratými stretnutiami. Či ich skontumujú, ale tabuľka základnej časti zostane nekompletná. Aby sa v budúcnosti predišlo takýmto sklzom, zápasy SEHA sa budú hrávať prioritne cez víkend a budú mať prednosť pred domácimi súťažami, výnimkou bude iba Liga majstrov. Predstavitelia jednotlivých hádzanársky zväzov sa zaviazali to dodržať. Nám vychádzali v tomto smere v uplynulej sezóne v ústrety. Verím, že budeme v takejto spolupráci pokračovať," poznamenal manažér Šarišanov.


V súvislosti so zložením kádra Tatrana Prešov v sezóne 2012/2013 sa objavujú rôzne šumy. "Na novom zložení pracujeme. Bolo by však teraz nerozumné hovoriť konkrétne mená, keď ešte máme pred sebou vyvrcholenie slovenskej extraligy," dodal Šosták, ktorý pripustil, že medzi odchádzajúcimi sa môžu objaviť aj hráči patriaci medzi opory.


(SITA)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL