Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slovenky na exkurzii pod Manínom


16.04.2012


Ženská reprezentácia na sústredení v Považskej Bystrici v interligovom zložení, kvalifikačná bodka bude v Novigrade.


Zoznámiť sa s bojiskom, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o tom, či slovenské hádzanárky senzačne postúpia na vrcholné podujatie, alebo iba predĺžia dlhočiznú šnúru kvalifikačných zlyhaní. Taký je podľa trénera Petra Sabadku hlavný zmysel aprílového sústredenia v Považskej Bystrici.

Pod Manín pozval 14, výlučne interligových hráčok. Tie budú tvoriť jadro družiny, s ktorou sa chce 30. mája pokúsiť o veľký zázrak v hádzanárskom svete a zdolať vysoko favorizované Dánky. V 6. kvalifikačnej skupine majstrovstiev Európy 2012 v Holandsku zostáva po postupe Chorvátska v hre ešte stále jedna miestenka a Slovenky majú po dvoch tretinách ťaženia prekvapujúco rovnaký počet bodov ako severanky. Prvý vzájomný duel síce prehrali v Holstebro o dvanásť gólov, no ak by doma uspeli, čo len o gól a v záverečnom kvalifikačnom vystúpení v Chorvátsku uhrali aspoň bod, v decembri by sa medzi kontinentálnou elitou predstavili na úkor viacnásobných medailistiek práve hráčky s dvojkrížmi.

Utópia? Možno. Ale slovenský realizačný tím chce využiť všetky dostupné prostriedky, aby nenechal veľkú šancu príliš ľahko preniknúť pomedzi prsty. "Po dohode nám kluby, ktoré pochopili, že máme šancu hrať s Dánskom o postup, vyšli v ústrety a umožnili povolať hráčky. Zraz sme naplánovali do tohto prostredia úmyselne, chceli sme, aby sa tu dievčatá zohrali a zoznámili s prostredím, kde sme ešte neboli," povedal Sabadka pre slovakhandball.sk

Po nedeľňajšom zraze absolvovali jeho zverenky regeneráciu v mestskej plavárni, v pondelok mali na programe dva tréningy, v utorok jeden a na záver sústredenie spestrí modelovaný zápas s mladšími dorastencami hostiteľského MŠK.

Slovenky už vedia aj kde a kedy sa rozlúčia s účinkovaním v kvalifikácii. Isté víťazky skupiny a postupujúce Chorvátky ich privítajú v nedeľu 3. júna o 16.30 v mestečku Novigrad na polostrove Istria.

Nominácia SR na sútredenie v Považskej Bystrici:
brankárky: Simona Súlovská, Zuzana Školková (obe HK Danlog Partizánske)
pivotky: Michaela Kovaličková (IUVENTA Michalovce), Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Eva Minarčíková (MHK Bytča)
krídla: Terézia Szöllösiová (IUVENTA Michalovce), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou)
spojky: Simona Szárková (HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Drotárová (HK Britterm Veselí nad Moravou), Katarína Dubajová (DHC Sokol Poruba), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Martina Košíková (HK Danlog Partizánske), Alžbeta Polláková (IUVENTA Michalovce)

slovakhandball.sk



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL