Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

V poľskom teste víťazstvo i prehra


18.04.2012


Slovenské hádzanárky do 18 rokov odohrali dvojicu prípravných zápasov s poľskými rovesníčkami so striedavou úspešnosťou.


V úvodnom vystúpení zverenky trénera Slavomíra Vargu podľahli v Nitre v pondelok severným susedkám najtesnejším rozdielom 29:30, v utorok v Hlohovci im ale prehru oplatili výsledkom 27:23.

V prvom zápase mali domáce v druhom polčase už trojgólový náskok, no neudržali ho. “Po vyrovnanom prvom polčase sa naše dievčatá odpútali od súpera na 21:18, avšak nevynútenými chybami sme Poľky vrátili do hry a napokon zo zápasu šťastnejšie naše súperky. Mrzia nás štyri nepremenené sedemmetrové hody v rozhodujúcej fáze zápasu. Dali sme priestor na hru čo najširšiemu kádru, čo sa tiež podpísalo na konečnom výsledku. Napriek prehre hodnotíme celkové vystúpenie pozitívne s ohľadom na náročný program hráčok v predchádzajúcom víkende,” konštatoval Varga po prvom zápase a o vydarenejšej odvete povedal: “Dnešné stretnutie malopodobný scenár ako to včerajšie. Od úvodu zápasu sme udržiavali tesný náskok, ktorý sa v druhom polčase podarilo Poľkám vyrovnať a dokonca v prvej desaťminútovke druhého polčasu dokázali jediný raz ísť do jednogólového vedenia. Naše dievčatá sa však veľmi rýchlo vrátili do zápasu a do konca stretnutia udržiavali niekoľkogólový rozdiel, ktorý sa napokon podarilo pretaviť do nášho víťazstva. Napriek tomu, že to nebol náš najlepší výkon, po sérii tesných prehier, výhra poteší.”

Kadetky budú v tomto roku jedinou slovenskou mládežníckou reprezentáciou, ktorá sa predstaví na vrcholnom podujatí. Od 2. do 7. júla ich vo švédskom Partille na predmestí Göteborgu čakajú otvorené majstrovstvá Európy.

pondelok:
Slovensko – Poľsko 27:23 (12:11)
Zostava a góly SR: Ďuricová, Velčická – Blehová 3, Žákovská 7, Španihelová 1, Ondová, Gajdošová 1, Nosická 6, Kocaníková 1, Majerníková, Šumberová 4, Simičová, Kapsová 4, Šutranová 3, Pastorková, Gajdošíková.

utorok:
Slovensko – Poľsko 29:30 (18:16)
Zostava a góly SR: Ďuricová, Velčická – Blehová 6, Žákovská 5, Španihelová 1, Ondová 1, Gajdošová 1, Nosická 3, Kocaníková, Majerníková, Šumberová, Simičová 4, Kapsová 6, Šutranová 1, Pastorková, Gajdošíková.

slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL