Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Úvod štvrťfinále mužskej LM aj na futbalovom štadióne


19.04.2012


Už od piatka sú na programe prvé zápasy štvrťfinále mužskej Ligy majstrov 2011/12, jediným Slovákom v hre zostal Martin Straňovský.


Piatkovým stretnutím na futbalovom štadióne Parken medzi AG Kodaň - FC Barcelona Intersport sa rozbehne štvrťfinálový program tohtoročnej vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Zastúpenie v ňom má až trojica klubov zo španielskej Asobal. Slovenskej hádzanej zostalo v ohni už len posledné hráčske želiezko - krídelník Martin Straňovský z Reale Ademar Leon. 
    
V známom kodanskom stánku organizátori očakávajú viac než 21.000 divákov. Zďaleka to však na svetový rekord stačiť nebude. Pre hádzanárske stretnutie platí absolútny rekord z minulého roka, keď duel AG Kodaň - Silkeborg videlo v minulom roku na rovnakom štadióne až 36.000 ľudí. Derby to bude poriadne - oba tímy vedú klasifikáciu svojich národných súťaží, pričom kodaňský triumvirát - spojka Mikkel Hansen, pivot Joachim Boldsen a brankár Kasper Hvidt - si zahrá proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Papier vzájomných duelov oboch tímov je ešte nepopísaný, i keď miernym favoritom bude španielsky tím, ktorý v LM obhajuje prvenstvo. Konfrontáciu umocňuje aj fakt, že Kodaň ešte v tejto sezóne LM doma neprehrala, Barca prehrala iba jeden zápas - v Montpellieri v rámci osemfinále. 

Trojka španielskej ligy (Leon) privíta trojku nemeckej ligy a najväčšie prekvapenie osemfinálovej fázy - Füchse Berlín. Berlínčania ako nováčikovia európskej klubovej súťaže číslo jeden nemali rešpekt pred zvučnejším Hamburgom a svoje ťaženie rozhodne nehodlajú prerušiť. Španielov môže tešiť psychicky otužujúci postup cez Veszprém, keď zmazali trojgólové manko a po dramatickom závere dvíhali ruky nad hlavu. 

Chorvátska Croatia Osiguranje Záhreb vyzve THW Kiel a určite nebude v ľahkej pozícii. Nemci po štyroch finále v minulom roku chýbali dokonca medzi najlepšou štvorkou a sú viac než motivovaní. História číta už osem vzájomných zápasov medzi tímami a Záhrebčanom dvíha sebavedomie pohľad na vyrovnanú bilanciu. Tá totiž  počíta tri výhry, tri prehry a dve remízy. Chorváti sú povzbudení aj nedávnym triumfom v SEHA lige. 

Tretí španielsky tím a finalista z uplynulého ročníka Atletico Madrid zavíta do Koperu, ktorý ešte vo svojej histórii nezacítil nikdy predtým štvrťfinálovú atmosféru. Slovinci ešte s bývalým Ciudad Real nikdy nehrali, medzi najlepších osem postúpili po thrilleri s poľským Vive Targi Kielce, keď o tesnom postupe rozhodoval až posledný vsietený gól. Atletico malo ľahšiu cestu, keď hladko prešlo cez švajčiarsky Kadetten Schaffhausen. 
    
    
dvojice štvrťfinále LM 2011/12 (časy v SELČ):
AG Kodaň - FC Barcelona Intersport (piatok, 20. apríl, 20.10)
Reale Ademar Leon - Füchse Berlín (sobota, 21. apríl, 17.30)
RK Osiguranje Záhreb - THW Kiel (sobota, 21. apríl, 19.15)
RK Cimos Koper - BM Atletico Madrid (sobota, 21. apríl, 18.00)

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL