Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Poľský zväz prijal Wentovu rezignáciu


23.04.2012


Za severnými hranicami sa začína hľadanie nového reprezentačného kouča. (FOTO: handball.pl)


Bogdan Wenta definitívne skončil pri kormidle poľských hádzanárov. V pondelok jeho minulotýždňovú rezignáciu prijalo vedenie Poľského hádzanárskeho zväzu (ZPRP), ktoré zároveň oznámilo, že do dvoch týždňov vyhlási konkurz na obsadenie postu hlavného trénera.


Už teraz je isté, že do júnového play off o majstrovstvá sveta 2013 proti Litve budú Poliakov viesť Wentovi doterajší asistenti Daniel Waszkiewicz a Damian Wleklak.

Poľské médiá ešte pred pondelkovým zasadnutím špekulovali, že vedenie zväzu sa Wentu pokúsi prehovoriť, aby svoj názor prehodnotil a pri "orloch" zotrval, no nič také sa nestalo a šéfstvo teda dalo zelenú príchodu nového kouča a aj očakávanej prestavbe reprezentačného kádra. Napodobiť Wentove úspechy v podobe olympijskej účasti v Pekingu a hlavne dvoch medailí z majstrovstiev sveta - striebra z roku 2007 v Nemecku a bronzu z roku 2011 vo Švédsku, bude náročnou úlohou, ale zväz žiadny ústup z pozícii nemieni pripustiť. "Wentov nástupca musí byť špičkovým trénerom, ktorý zabezpečí, že súčasná pozícia Poľska vo svetovej špičke sa neoslabí," vyhlásil šéf Andrzej Krasnicki pre handball.pl. Wenta bude naďalej pokračovať v práci na klubovej lavičke poľského účastníka Ligy majstrov z Kielcov.

Práve s jeho zverencami v národnom tíme mali na dvoch uplynulých vrcholných podujatiach do činenia aj slovenskí reprezentanti - vlani na svetovom šampionáte vo Švédsku podľahli 33:35 a v januári na nedávnych ME inkasovali historický debakel o sedemnásť gólov - 24:41.

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL