Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

V semifinále LM Berlín proti Kielu a Atletico s Kodaňou


03.05.2012


Stredajší žreb v Kolíne rozhodol o tom, že vo finále európskej klubovej súťaži č. 1 bude mať určite zastúpenie nemecká bundesliga.


V Kolíne nad Rýnom vyžrebovali v stredu na pravé poludnie turnaj Final Four Ligy majstrov, ktorý sa uskutoční v tamojšej LANXESS aréne počas víkendu 26. - 27. mája.

Žreb rozhodol, že jedna semifinálová dvojica bude čisto nemecká Füchse Berlín - THW Kiel a druhú tvoria španielsky tím BM Atletico Madrid a dánsky klub AG Kodaň, ktorý vo štvrťfinále vyradil obhajcu lanského triumfu FC Barcelona Intersport. Tesne pred bránami Final Four zostal aj posledný slovenský zástupca Martin Straňovský, ktorý nevyužil so svojím Reale Ademar León výbornú východiskovú pozíciu po domácom víťazstve nad Füchse Berlín 34:23. Po prehre 18:29 v odvete nepostúpil medzi najlepšie kvarteto pre menší počet strelených gólov na pôde súpera.


Napriek tomu, že najväčší favorit súťaže – THW Kiel sa v semifinále stretne s dobre známym súperom z domácej súťaže, vedenie výsledok žrebovania privítalo. “Pred žrebom sme nechceli hrať s AG Kodaň, pretože sme s nimi hrali už v základnej skupine. Túžili sme po “líškach” alebo po Atleticu a keďže je to nakoniec Berlín, tak je všetko v poriadku. Ťažko povedať, kto bude favoritom, možno my, ale v každom prípade to bude vyrovnaný zápas,” vyhlásila generálna manažérka klubu Sabine Holdorfová-Schustová. Stefan Güter z Füchse reagoval slovami: “Favoritmi sú určite naši súperi. No my sme vemi dobre pripravení a máme za sebou veľa ťažkých zápasov v základnej skupine i vo vyraďovacej fáze.”


Vo Final Four sa predstavia až dvaja nováčikovia súťaže – okrem Berlína aj dánsky zástupca. Duel s úradujúcim európskym vicemajstrom z Madridu považoval manažér Sören Colding za rovnako ťažký ako bolo štvrťfinále s Barcelonou. “Nebude to ľahšie. navyše sa hrá iba na jeden zápas, takže nikto nemá nárok zaváhať. Naším cieľom je však európsky titul.” Generálny manažér Atletica Luis Miguel Lopez dodal:
“Pod názvom Atletico sme vo Final Four po prvý raz, no ako klub sme ešte ani raz na záverečnom turnaji nechýbali. Pred dvoma rokmi sme boli pri premiére tretí, vlani druhí a teraz sa chystáme vyhrať.”

Turnaj Final Four LM 2011/2012 v Kolíne nad Rýnom:
sobota 26. 5.
semifinále:
Füchse Berlín (Nem.) - THW Kiel (Nem.)  (15.15)
BM Atlético Madrid (Šp.) - AG Kodaň (Dán.) (18.00)
nedeľa 27. 5.
o 3. miesto: (15.15)
finále: (18.00)

SITA, slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL