Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Do odvety finále ženskej LM pôjde s malým náskokom Györ


06.05.2012


Bojana Popovičová a Clara Wolteringová udržali Budučnost vo Veszpréme nad vodou, odveta je otvorenou záležitosťou.


Hádzanárky maďarského majstra z Györi Audi ETO si do finálovej odvety Ligy majstrov 2011/12 vybudovali v sobotu večer dvojgólový náskok po výhre nad čiernohorskou Budučnostou Podgorica 29:27 (13:12). Mohli mať aj vyšší, ale húževnatá Podgorica vo vypredanej veszprémskej aréne kožu lacno nepredala, a tak sú v odvete šance 50 na 50. 

Hneď v úvode prišiel do "vypožičanej" haly Veszprém Aréna uragán z Györu a 3:0 v prospech domácich znamenal varovný prst pre čiernohorský tím. Lunde Haraldsenová si držala čisté konto do 8. minúty a obecenstvo sa šlo zblázniť. Lenže to, v čo nadšení fanúšikovia dúfali počas celého zápasu, teda že Budučnost podľahne atmosfére a tlaku domácich, nenastalo. Görbiczová hrala v úvode na krídle, kým Györ dirigovala zo strednej spojky Lekičová. V úvode to fungovalo, no domáce nedokázali odskočiť na viac ako tri góly. Popovičová sypala góly ako na bežiacom páse a maďarská obrana nevedela, čo s ňou, pričom nepomohla ani osobka. V závere prvého dejstva zrovnala Miljaničová na 12:12, no najlepšia strelkyňa základnej časti, v sobotu však strelecky menej výrazná Amorimová posunula suveréna maďarskej klubovej hádzanej predsa len o niečo vpred. 

Görbiczová sa vrátila k dirigentskej taktovke, naďalej hádzala spoľahlivo sedmičky a Györ sa snažil trpezlivo o trhák. Ten bol realitou pri stave 23:18 a hosťujúci kormidelník Dragan Adžič vtedy požiadal o oddychový čas. Dohovor zabral iba na konzerváciu rozdielu (26:21, 29:24) a zdalo sa, že sľubný náskok pre Györ vytrvá do konca. Proti však bola Wolteringová a Budučnosti zahrali do kariet aj osudové chyby v domácom útoku zo záverečných minút. Strelecké preteky Görbiczová-Popovičová napokon vyhrala druhá menovaná so 14 gólmi, Maďarka skončila s 12 presnými zásahmi. Finiš zápasu zvládli hostky na výbornú, skresali manko na -2 a spokojne môžu očakávať odvetu v ich aréne Morača, ktorá je v tejto sezóne nedobytnou pevnosťou.   
 
1. finále LM žien 2011/12:
Györi Audi ETO - Budučnost Podgorica 29:27 (13:12)
zostavy a góly:
Györ: Lunde Haraldsenová, Pálingerová - Radičevičová 4, Hornyáková, Lekičová 2, Lökeová 4, Amorimová 4, Görbiczová 12/7, Vértenová 3
Podgorica: Wolteringová, Barjaktarevičová, Vukčevičová - Miljaničová 2, Bulatovičová 3/2, Radovičová 1, Cvijičová, Popovičová 14/3, Savičová 2, Djokičová 3/1, Knezevičová 1, Jovetičová 1, Georgijevská 
Rozhodovali: Fleisch a Reiber (Nem.), vylúčené: 2:5, 7 m hody: 7/7 - 11/6, 5019 divákov.

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL