Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Baďura s Ondogreculom si zapískajú na Final Four


09.05.2012


Vyvrcholenie mužskej Ligy majstrov sezóny 2011/12 nezostane bez zastúpenia slovenskej hádzanej, Európska hádzanárska federácia (EHF) zverila do rúk arbiterskej dvojici Michal Baďura, Jaroslav Ondogrecula zápas o 3. miesto na Final Four.


Rozhodcovské duo Michal Baďura, Jaroslav Ondogrecula sa predstaví na záverečnom turnaji VELUX EHF Final Four v nemeckom Kolíne, ktorý sa uskutoční cez víkend 26.-27. mája a rozhodne o držiteľovi najprestížnejšej klubovej trofeje v tejto sezóne. Slovenskí rozhodcovia ešte na Final Four nominovaní od ročníka 2009/10, odkedy vrcholí LM v tomto formáte, neboli. Naposledy sa najvyššie slovenskí arbitri predstavili v mužskej LM sezóny 2004/05, keď Vladimír Rančík s Jánom Beňom viedli semifinále medzi Montpellierom a Ciudadom Real.

"Je to obrovská pocta pre slovenskú hádzanú a samozrejme aj pre nás. Je to najprestížnejší turnaj európskej klubovej hádzanej a sme radi, že môžeme byť pri tom," reagoval Ondogrecula na nomináciu do nemeckého Kolína, kde bude po prvom, čisto domácom semifinále Füchse Berlín - THW Kiel nasledovať konfrontácia španielskeho BM Atletico Madrid a dánskeho AG Kodaň. Semifinále sú na programe v sobotu 26. mája, Baďura s Ondogreculom sa dostanú do akcie počas "predkrmu" pred finále v nedeľu, v ktorom si zmerajú sily zdolaní semifinalisti. 

Slovenské duo má v tejto sezóne už druhé ocenenie výkonov, keď im EHF predtým zverila do rúk zápas semifinále ženskej Ligy majstrov na palubovke nórskeho Larviku, ktorý hostil čiernohorskú Budučnost Podgorica. Rovnako si zapískali medzi najlepšími štyrmi ženskými celkami aj pred rokom, keď viedli súboj medzi španielskym Itxakom Navarra a maďarským Györi ETO. V kariérnej vizitke majú aj štart na majstrovstvách sveta 2011 vo Švédsku a tie teraz spoločne s Final Four budú tvoriť vrchol ich účinkovania na medzinárodnej scéne. "Ťažko povedať, čo je viac. Obe nominácie sú asi v jednej rovine," dodal Ondogrecula. 

Obaja rozhodcovia sledovali pozorne aj účinkovanie Slovákov v Lige majstrov, ktorá sa tentokrát odohrala už od hlavnej fázy bez slovenského majstra. "Aj my by sme boli radšej, keby bol nejaký slovenský tím vo Final Four. Všímali sme si aj Slovákov, ktorí boli v akcii v ostatných európskych kluboch, dokonca sme mali možnosť pískať duel, kde narazili na seba  Martin Straňovský a Rišo Štochl. Môžeme povedať, že patrili medzi najlepších hráčov svojich tímov," vrátil sa k duelu skupinovej fázy medzi Montpellierom Agglomeration HB (Štochl) a Reale Ademar Leon (Straňovský), ktorý vyznel pre francúzsky celok (38:34). Ďalej sa v konečnom účtovaní dostal Straňovského tím, no aj ten skončil vo štvrťfinále, a keďže bol posledným slovenským "želiezkom v ohni", žiaden hádzanár spod Tatier sa na podujatí Final Four nepredstaví. 
 
slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL