Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Obrovský záujem o finálovú odvetu ženskej LM v Podgorici


12.05.2012


Čiernohorská Budučnost sa chystá na dokonalé uvarenie Györu vo svojom kotli.


Ženská hádzanárska Liga majstrov sezóny 2011/12 vyvrcholí v druhom finálovom dueli v podgorickej hale Morača, ktorá je beznádejne vypredaná. Györ si do nej ponesie z Veszprému chudobný dvojgólový náskok po domácej výhre 29:27, ale v tejto sezóne nedobytnej hale jej to zďaleka nemusí stačiť. Oba celky zabojujú v nedeľu o svoj historicky prvý primát v LM.  

V Čiernej Hore chce na hádzanú každý 

Vo štvrtok sa vypredal aj posledný 1500-vstupenkový balík a domáce hráčky sa môžu tešiť na obrosvskú podporu. Usporiadatelia odhadli záujem divákov asi na trojnásobok štyriapoltisícovej kapacity arény, väčšina "hádzanejchtivých" však zostane sklamaná. "Je večná škoda, že nemáme väčšiu halu. Záujem predčil všetky očakávania. Ospravedlňujeme sa fanúšikom, ktorí nebudú môcť vidieť zápas naživo na našom štadióne," vyjadril sa pre stránku Európskej hádzanárskej federácie generálny sekretár Budučnosti Srdjan Markoč. 

Hráčky Podgorice bez stresu

Prvý zápas v "požičanej" veszprémskej hale priniesol kvalitnú hádzanú s množstvom zvratov. Hlavne hosťujúca Budučnost preukázala mentálnu silu, keď sa nezlomila ani pri 5-gólovom vedení Györu a nakoniec dvojgólové manko mohla považovať za svoje malé víťazstvo. "A to sme vynechali sme až päť sedmičiek! To je v našom prípade naozaj nezvyčajné, pretože tak Bojana (Popovičová) ako i Katarina (Bulatovičová) zvyčajne svoj cieľ z trestných hodov aj trafia," rozčuľovala sa nad nemohúcnosťou spoluhráčok zoči-voči brankárkam Györu Ana Djokičová. "Som optimistom pred odvetou. Nemôžeme naháňať však manko od úvodu. Dva góly nie je celý svet, v podstate sa to dá zmazať dvojnásobným ubránením útoku súperiek a dvoma kontrami v priebehu jedinej minúty. Hlavné bude, aby sme od úvodu našli svoj vlastný herný rytmus," povedala Bulatovičová.  

Györ sa chce presadiť cez obranu, Pálingerová naposledy

"Nehrali sme nijak excelentne vo Veszpréme. O to viac je príležitosť zlepšiť sa v odvete a doniesť pohár domov," reagovala na "polčasový" vývoj kanonierka maďarského tímu Eduarda Amorimová. Jej spoluhráčka, brankárka Katalin Pálingerová sa v Podgorici rozlúči s bohatou medzinárodnou kariérou. "Potrebujeme zabrať v obrane oproti prvému duelu a najmä by sme mali využívať našu veľkú zbraň - protiútoky. Sme skúsenejším tímom na najvyššej úrovni, a to sa musí prejaviť. Dúfam, že práca posledných rokov prinesie to pravé ovocie teraz."  

odveta finále ženskej LM (13. mája, 19.00):
Budučnost Podgorica - Györi Audi ETO
/prvý zápas: 27:29/

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL