Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Bielorusi štartujú s prípravou už v sobotu


14.05.2012


Zverenci trénera Jurija Ševcova sa pred play off o MS 2013 so Slovenskom otestujú až v štyroch prípravných dueloch.


Tréner bieloruských hádzanárov Jurij Ševcov berie prípravu na barážové dvojstretnutie o postup na budúcoročný svetový šampionát do Španielska poriadne zostra. Pred úvodným vystúpením play off proti Slovákom v Košiciach (9. júna) sa jeho tím zíde na záverečnom zraze už v nadchádzajúcu sobotu – 19. mája, teda v čase, kedy bude na Slovensku ešte na programe iba tretí duel finálovej série extraligy.

Veľkou výhodou Bielorusov v porovnaní s tímom slovenského kouča Petra Dávida je, že s výnimkou dvoch legionárov, pôsobia všetci jeho hráči v domácej súťaži. Ešte aj brankár Kazimir Kotlinskij má už s poľským Olsztynom po sezóne, takže chýbať bude iba najžiarivejšia hviezda Ševcovovej družiny – barcelonská spojka Sergej Rutenka.

Hoci na prelome marca a apríla absolvovali Bielorusi iba skromný prípravný program v domácich podmienkach, no počas nastávajúceho bloku ich otestuje až trojica súperov v štyroch zápasoch. Najskôr si v Minsku 25.a 26. mája dvakrát zmerajú sily s Ukrajinou, 30. mája sa presunú do Moskvy a na jej predmestí v Naro-Fominsku si zahrajú s dvoma tímami, s ktorými mali v apríli na Bring Cupe v Bodö tú česť aj Slováci – 31. mája s Nórmi a 1. júna s domácimi Rusmi.

Tréner Ševcov odmietol pripustiť, že konfrontácia s Nórskom a Ruskom bola zámerom práve pre ich nedávne súboje so Slovenskom. „Jednoducho sa nám to hodí do plánu prípravy. S tým, že hrali so Slovákmi, to nemá nič spoločné. Len sme sa dohodli a tak si zahráme,“ tvrdil pre oficiálny web bieloruskej federácie Ševcov a dodal: „Teraz čakáme na to, v akom stave prídu hráči po skončení klubovej sezóny, lebo naposledy sme mali dosť veľa zranení.“

slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL