Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Na Slovensko s ťažkou artilériou


15.05.2012


Tréner dánskych hádzanárok, najbližších súperiek Sloveniek, povolal späť „do zbrane“ aj dva veľké kalibre – Rikke Skovovú a Katrine Fruelundovú. /na snímke ekstrabladet.dk/


Ďalší dôvod pre slovenského hádzanárskeho fanúšika zamieriť v stredu 30. mája do Považskej Bystrice. V dueli 5. kola 6. skupiny kvalifikácie ME 2012 sa proti Slovenkám predstaví špičkový dánsky tím, navyše vystužený aj dvoma hviezdnymi harcovníčkami – Rikke Skovovou a Katrine Fruelundovou, prvá získala zlato na OH 2004 v Aténach a druhá triumfovala nielen v gréckej metropole, ale aj štyri roky predtým v Sydney.

Samozrejme, že tréner Jan Pytlick po dvoch skúsených hráčkach z Viborgu, resp. Randersu nesiahol zo strachu pred neúspechom pod Manínom. Pravou príčinou zbrojenia v kádri piateho tímu z uplynulých MS v Brazílii je blížiaca sa olympijská kvalifikácia, Dánky budú v boji ojednu z dvoch miesteniek do Londýna hostiť turnaj za účasti Tuniska, Ruska a Dominikánskej republiky.

"Rikke Skovová a Katrine Fruelundová vnesú do družstva víťaznú mentalitu a veľmi veľa skúseností, čo bude mať v kvalifikačných dueloch nesmierny význam. S nimi bude náš silný tím výborne pripravený na tieto tri zápasy," nazdával sa v rozhovore pre dánske médiá Pytlick.

Dovedna nominoval až 22 hráčok, no do Londýna môže každý tím nahlásiť 14 mien a neskôr dodatočne ďalšie dve. "Olympijské hry sú snom každej športovkyne, posledné tri roky sme sa na Londýn tvrdo pripravovali,“ presviedčal dvojnásobný olympijský víťaz.

Keďže olympijský kvalifikačný turnaj v hale Gigantium v Aalborgu sa skončí len tri dni pred vystúpením Dánok v Považskej Bystrici, je zrejmé, že severanky nebudú robiť výraznejšie zásahy do už zohratej zostavy a teda aj na Slovensku by sa mal predstaviť viac-menej identický výber ako v OH kvalifikácii.

Nominácia Dánska: Karin Mortensenová, Christina Pedersenová, Sandra Toftová, Ann Grete Nörgaardová, Maria Fiskerová, Mie Augustesenová, Louise Svalastogová Spellerbergová, Mette Melgaardová, Susan Thorsgaardová, Marianne Bondeová, Rikke Skovová, Trine Troelsenová, Katrine Fruelundová, Stine Jörgensenová, Berit Kristensenová, Pernille Larsenová, Christina Krogshedeová, Lotte Grigelová, Line Jörgensenová, Camilla Dalbyová, Louise Burgaardová, Kristina Billeová

slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL