Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Kukučka do Košíc nepriletí, má zranenú šľachu


16.05.2012


Proti Bielorusom sa slovenský orchester musí zaobísť bez svojho obvyklého dirigenta. Jeho náhrada Gabriel Vadkerti /na snímke TASR/ si zahrá len v Košiciach, ďalší týždeň sa žení.


Kukučka z Kadetten Schaffhausen chýbal už aj v semifinále švajčiarskej ligy proti Bernu, ale iba v jednom zápase a z iného dôvodu - v predchádzajúcom vystúpení dostal červenú za hrubý faul a dostal disciplinárny trest. Vo finále s Wackerom Thun by ešte mal pomôcť svojmu chlebodarcovi, no následne sa bude musieť podrobiť operácii zranenej šľachy na hodovej pravej ruke. Reprezentačný tréner Peter Dávid neváhal a po druhej Jóbovej zvesti od nedávneho zverejnenia nominácie dodatočne povolal Gabriela Vadkertiho. So spojkou z maďarského Csurgói KK však môže rátať iba v prvom zápase 9. júna (16.00) v Košiciach, keďže v čase odvety v Minsku 17. júna bude pravdepodobne dospávať veselicu z vlastnej svadby v Beladiciach.


 Vadkerti si uvedomuje oslabenie národného tímu, no vystúpenia v reprezentačnom drese sa už nevie dočkať. "Na reprezentačné zrazy chodím vždy s veľkou radosťou, urobím všetko preto, aby som sa prebojoval aj do zostavy na ihrisku. Trénerovi som však musel hneď povedať, že môže so mnou rátať iba v prvom zápase, keďže na ďalší víkend sa žením," prezradil Vadkerti a dodal: "Určite neúčasť Kukučku i Szücsa je citeľným oslabením, ale stále verím, že cez Bielorusov sa dokážeme prebojovať na svetový šampionát."


Svadobné prípravy znamenajú väčšinou dosť stresu a vybavovačiek, no "košický výlet" by príliš nemal nabúrať plány už onedlho novomanželov. "Moja nastávajúca to zobrala úplne v pohode a tiež má radosť z mojej nominácie. Navyše väčšinu z predsvadobných prípravy sme už zvládli a zostali len nejaké drobnosti, na ktoré budeme mať ešte štyri dni. Do Košíc sa veľmi teším, počul som, že už vlani tam bola fantastická atmosféra a plný dom. Pre mňa to bude určite veľký zážitok, keďže som ešte pred takým početným publikom nehral."


Hneď po prvom zápase síce svojich spoluhráčov opustí a bude sa pripravovať na sobotňajší "deň D", no mysľou zostane pri tíme. "Vyzerá to tak, že počas odvetného zápasu budem možno dospávať po svadbe, no aj tak budem nedočkavo čakať na správy z Bieloruska a dúfať, že budú pre nás znamenať postup," priznal novozámocký odchovanec.


Kukučkova neúčasť je už druhým horkým sústom, ktoré musel Dávid stráviť. Už deň po tom, čo oznámil nomináciu na prvé kvalifikačné vystúpenie vo funkcii reprezentačného trénera, prišla z bundesligového Hannoveru-Burgdorfu správa o zranenom menisku Csabu Szücsa.


Predaj lístkov na zápas v košickej Steel Arene už odštartoval prostredníctvom siete ticketportal a už po pár dňoch sa predala prvá desatina z kapacity. Vlani pred fantastickou kulisou a rekordnou, takmer deväťtisícovou návštevou Slováci oslávili postup na majstrovstvá Európy.


nominácia SR na dvojzápas play off o MS 2013 s Bieloruskom:
brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.)
pivoti: Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec)
krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (MKB Veszprém KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Tomáš Straňovský (HC Štart Nové Zámky)
spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), František Šulc (Pick Szeged/Maď.), Pavol Polakovič (Octavio Pilotes Posada/Šp.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec), Vladimír Guzy (Tatran Prešov), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.)


slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL