Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Guzyho rebro len narazené


17.05.2012


Stredná spojka prešovského Tatrana síce v sobotu iba na tribúne, no reprezentačný zraz pre ňu ešte nie je stratený. Na snímke TASR v požičanom drese Kasagrandu Guzy bráni Dudáša.


Stredná spojka v slovenskej reprezentácii sa v máji stáva pomaly ohrozeným druhom. Tréner slovenských hádzanárov Peter Dávid musel už takmer riešiť ďalší problém s týmto postom, keď v druhom polčase stredajšieho druhého zápasu finálovej série TIPOS Extraligy musel palubovku opustiť Vladimír Guzy a pôvodné správy naznačovali, že ho čaká pre zranenie dlhšia pauza.

„V druhom polčase si Guzy asi zlomil rebro,“ hlásil po víťaznom dueli 37:23 prešovský tréner Djordje Rašič. Obavy Tatrana, ale aj celého slovenského realizačného tímu sa však našťastie nepotvrdili. „Počas cesty z Hlohovca to Guzyho bolelo aj pri dýchaní a to napovedalo, že asi pôjde o zlomeninu. Keďže sme sa domov vrátili hlboko v noci, rozhodol sa neísť na pohotovosť, ale počkať na druhý deň na riadne vyšetrenie. To dnes potvrdilo, že Vlado má rebrá iba narazené, ale nie zlomené. My ho síce v sobotu v treťom finálovom zápase určite nepostavíme, no do reprezentačného zrazu by mohol byť v poriadku a k dispozícii národnému tímu,“ informoval manažér Tatrana Miroslav Šosták.

Od oznámenia menoslovu, s ktorým plánoval Dávid vytiahnuť do dvojzápasu play off majstrovstiev sveta 2013 s Bielorusmi, už musel oželieť dvoch hráčov pre post strednej spojky – najskôr vypadol pre operáciu menisku Csaba Szücs z bundesligového TSV Hannover-Burgdorf a pred pár dňami dorazila zo švajčiarskeho Schaffhausenu neradostná správa, že chirurgický zákrok čaká aj Petra Kukučku, tradičného režiséra slovenskej hry. Slovenský kouč už dodatočne povolal Gabriela Vadkertiho z maďarského Csurgói KK.

Prvý zápas s Bielorusmi je na programe 9. júna o 16.00 v košicickej STEEL ARÉNE, kde vlani proti Čiernej Hore padol divácky rekord v samostatnej ére. Predaj vstupeniek už odštartoval na http://www.ticketportal.sk/ a prvé stovky lístkov už poznajú svojich majiteľov. Odveta sa hrá v nedeľu 17. júna v Minsku.

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL