Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Trio Sloveniek s nemeckým titulom


21.05.2012


O úspešnej obhajobe THC Thüringer v nemeckej bundeslige rozhodol jediný gól. Na snímke thueringer-hc.de aj trio Sloveniek zľava Stuparičová, Popluhárová a vpravo Jakubisová.


Po roku korunovali v nemeckej bundeslige opäť rovnaké kráľovné. Hráčky THC Thüringer vrátane trojice slovenských reprezentantiek Petry Popluhárovej, Lýdie Jakubisovej a Dagmar Stuparičovej vo finále po obrovskej dráme uspeli pred Buxtehuder SV.


Prvý zápas zverenky rakúskeho reprezentačného trénera Herberta Müllera podľahli vonku iba tesne 25:26, no ak očakávali v domácej Salza-halle jednoduchú úlohy, vyviedli ich súperky veľmi rýchlo z omylu. V priebehu zápasu viedli hádzanárky Buxtehude 5:3 a síce domáce rýchlo otočili, na viac ako tri góly sa im odskočiť nepodarilo a až do záverečného klaksónu sa museli báť o výsledok. Ešte dve minúty pred koncom viedli „Durínčanky“ po korigujúcom góle hosťujúcej Frederiky Lützovej iba o gól a to znamenalo pri zhodnosti skóre a vyššom počte strelených gólov na pôde súpera majstrovskú trofej pre Buxtehude. O rozhodujúci gól sa postarala 72 sekúnd pred koncom Katrin Engelová a po víťazstve 28:26 vypukla veľká domáca radosť. Popluhárová sa gólovo presadila trikrát, Jakubisová raz a Stuparičová sa na streleckú listinu nedostala.


finále nemeckej bundesligy, odveta:
THC Thüringer – Buxtehuder SV 28:26 (13:11)
/Prvý zápas: 25:26, nemecký titul získal THC/

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL