Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Urban s maďarským titulom


21.05.2012


Vo Veszpréme sa hráči domáceho MKB po treťom finálovom zápase tešili z rozhodujúceho triumfu 29:21. Pick Szeged aj s Františkom Šulcom sa opätovne musel zmieriť s úlohou korunného princa najvyššej maďarskej súťaže.


Pre Szeged však bolo veľkým úspechom víťazstvo 24:23 v druhom dueli, v ktorom si vynútili tretí súboj. V úvodnom zápase majstrovskej série pritom Veszprém dominoval úplne suverénne a vyhral 33:22. Obaja slovenskí reprezentanti vo finálovej akcii sa dostali aj na listinu strelcov - šampión Tomáš Urban raz a vicemajster František Šulc až deväťkrát (1+5+3). Klub od Balatonu suverénne dominuje v maďarskej lige prakticky už od svojho založenia v roku 1977 a cez víkend oslávil už jubilejný 20. majstrovský titul.

Veszprém čaká cez leto veľa významných zmien, trénera Lajosa Mocsaia, ktorému zostane reprezentačné kormidlo Maďarska, nahradí Španiel Antonio Carlos Ortega, ktorý podpísal až trojročnú zmluvu a ktorého jasným cieľom bude doviesť Veszprémčanov na finálový turnaj Ligy majstrov. No a s obrovským očakávaním sa spája aj návrat už naturalizovaného Španiela Lászla Nagya z FC Barcelona.

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL