Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Do Ligy majstrov Tatran Prešov a Iuventa Michalovce


22.05.2012


Obaja slovenskí šampióni sa prihlásili do Ligy majstrov


Uplynulú sobotu sa vyvrcholením národného play-off o titul majstra SR žien v rámci WHIL a play-off Tipos extraligy mužov skončila sezóna najvyšších domácich hádzanárskych súťaží na Slovensku. Nastalo obdobie, keď kluby zvažujú svoju účasť v domácich ligových i európskych pohárových súťažiach.

Na podanie prihlášok do nadchádzajúceho ročníka majú kluby čas do konca mája, ale obaja úradujúci majstri Tatran Prešov (muži) a Iuventa Michalovce (ženy) však po zisku titulov promptne vyjadrili svoje stanovisko ohľadom účasti v prestížnej Lige majstrov. "Prešov aj Michalovce sa už prihlásili do Ligy majstrov," informoval agentúru SITA športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský. Ďalšie kluby s právom účasti v európskych pohárových súťažiach si svoju prípadnú prihlášku na účinkovanie na medzinárodnej scéne môžu ešte rozmyslieť. Majú na to necelý mesiac. "Konečný termín uzávierky prihlášok je 17. jún 2012, dovtedy majú kluby čas," dodal Brunovský.


V sezóne 2011/2012 štartovalo v EP zo Slovenska trio - Tatran Prešov, MŠK Hlohovec (muži) a Iuventa Michalovce (ženy). Najďalej sa dostali hráči Tatrana, ktorí vypadli vo štvrťfinále Pohára EHF.


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL