Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Szabó z Kecskemétu do Gyöngyösu


25.05.2012


Slovenský hádzanár Péter Szabó sa vracia po troch rokoch do Gyöngyösu


Slovenský hádzanársky reprezentant Péter Szabó mení pôsobisko v rámci maďarskej Budapest Bank Ligy a od novej sezóny si bude obliekať dres tímu B.Braun Gyöngyös. Odchod z Kecskemétu bol preňho svojím spôsobom vykúpením. Už vlani v zime uvažoval o prestupe, dokonca bol na krátkej skúške vo francúzskom prvoligovom klube USDK Dunkerque Handball Grand Littoral, ale k podpisu zmluvy neprišlo.

"V klube boli v ostatnom čase finančné problémy, situácia sa nezlepšila a góly som strieľal takpovediac zadarmo. Po troch rokoch strávených v Kecskeméte som už chcel odísť," povedal v rozhovore pre agentúru SITA P. Szabó, ktorému sa v 8. tíme tabuľky najvyššej maďarskej súťaže 2011/2012 skončila platnosť zmluvy.


S Gyöngyösom sa dohodol na ročnom kontrakte. "V hre bolo viacero možností. Mal som ponuky z Ferencvárosu i zo zahraničných klubov mimo Maďarska, ale rozhodli podmienky. Tie z Gyöngyösu boli pre mňa najlepšie, preto som prikývol a rozhodol sa pre návrat. Nie je to pre mňa neznáme prostredie. Do Kecskemétu som prišiel práve z Gyöngyösu, kde som predtým pôsobil sedem mesiacov. Potom však došli financie," poznamenala dvadsaťdeväťročná spojka.


V uplynulej sezóne BB Ligy obsadilo družstvo B.Braun Gyöngyös konečnú 6. priečku. "Radi by sme obhájili túto pozíciu. Keby sme sa posunuli vyššie, bolo by to super. Do tímu prišli viacerí noví hráči vrátane dvoch mojich spoluhráčov z Kecskemétu. Škoda len, že v klube nehrá nikto ďalší zo Slovenska," dodal dunajskostredský rodák, ktorý začne letnú prípravu v novom pôsobisku 15. júla.


Péter Szabó spojil svoju seniorskú kariéru zatiaľ len s klubmi v Maďarsku, kde si obliekal dresy Györu, Szegedu, PLER-u Budapešť, Gyöngyösu a Kecskemétu.


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL