Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Slovenky sa pod Manínom hotujú na Dánky


28.05.2012


Každodennú zaberačku osviežil v nedeľu bowlingový turnaj.


Osemnásť slovenských reprezentantiek sa v Považskej Bystrici pripravuje na stredajší domáci zápas roka s Dánskom. Súboj s hádzanárskou veľmocou, ktorú pod Manín privedie dvojnásobný olympijský víťaz Jan Pytlick, rozhodne o tom, či Slovenky opäť raz stroskotajú v kvalifikačnom snažení o vrcholné podujatie, alebo budú mať ešte šancu zabojovať o účasť na decembrovom európskom šampionáte v záverečnom kole v chorvátskom Novigrade.

Pred stredajším duelom bude musieť tréner Peter Sabadka ešte vyradiť dve mená, ktoré sa na oficiálnu súpisku nezmestia. Návrat do národného tímu po októbrovom zranení v prípravnom zápase s Brazíliou zaznamená Lýdia Jakubisová, ktorá do Považskej Bystrice pricestovala spoločne s ďalšou čerstvou majsterkou Nemecka Dagmar Stuparičovou.

Slovenky sú v Považskej Bystrici už od štvrtka a okrem mestskej haly využívajú aj stánok v Predmieri - domovskej haly MHK Bytča. Kolotoč tréningov a regenerácie vo wellness centre príjemne v nedeľu spestril "teambuilding" v podobe bowlingového turnaja. V rámci večerného programu má Sabadkov tím zároveň aj teoretické prípravu. Naživo si pozreli zápasy Dánska s Tuniskom a Dominikánskou republikou na kvalifikačnom turnaji o OH Londýn 2012 v Aalborgu a ich nedeľňajší zápas s Ruskom dokonca sledovali na veľkom plátne. Slovenky si nenechali ujsť ani nedeľňajšiu lahôdku v podobe finále mužskej Ligy majstrov z Kolína.

Nominácia SR na záverečné dve kolá v kvalifikácii ME 2012:
Brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Súlovská, Zuzana Školková (obe HK Danlog Partizánske)
Pivotky: Ivana Trochtová (Šaľa), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce), Eva Minarčíková (MHK Bytča)
Krídla: Dagmar Stuparičová (Thüringen HC/Nem.), Terézia Szöllösiová (Michalovce), Simona Pileková (Šaľa), Lucia Súkenníková (HK Britterm Veselí nad Moravou/Nem.)
Spojky: Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa), Lýdia Jakubisová (Thüringen HC/Nem.), Zuzana Drotárová (HK Britterm Veselí nad Moravou), Katarína Dubajová, Alžbeta Tóthová (obe DHC Sokol Poruba(ČR), Klaudia Michnová, Martina Košíková (obe Partizánske), Alžbeta Polláková (Michalovce)

slovakhandball.sk



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL