Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Prvý žreb novej sezóny už 3. júla


14.06.2012


V novom ročníku pohárovej Európy muži už len o tri trofeje - Pohár EHF a PVP sa zlučujú.


Prvých súperov v novej sezóne európskych klubových súťaží spoznajú hádzanári Tatrana Prešov a hráčky Iuventy Michalovce už v utorok 3. júla po žrebe predkola Ligy majstrov vo Viedni. 

V kvalifikačnom kole by sa malo hrať v troch štandardných skupinách a jednej pozostávajúcej z voľných kariet udelených Európskou hádzanárskou federáciou (EHF). Do turnaja voľných kariet sa prihlásilo až päť tímov (Bjerringbro-Silkeborg/Dán., Saint-Raphael Var Handball/Fr., HSV Hamburg/Nem., Orlen Wisla Plock/Poľ., RK Cimos Koper/Slovin.), jedného z uchádzačov vyradí 21. júna v Monaku vedenie EHF a neskôr určí aj hostiteľa turnaja. Žreb hlavnej súťaže sa uskutoční v nemeckom Herzogenaurachu v piatok, 6. júla.

Jednoznačne najväčšou novinkou sezónou bude nová súťaž - Pohár EHF, ktorý vznikne zlúčením doterajšieho menovca s Pohárom víťazom pohárov. Zmena sa zatiaľ dotkne iba mužských súťaží, ktoré bude po novom tvoriť hierarchia Liga majstrov, Pohár EHF a Challenge Cup.

V novom pohári bude štartovať dovedna až 75 klubov, 60 bude mať účasť istú vopred, ďalších 15 pribudne z predkola Ligy majstrov. Za celú sezónu by sa v tejto súťaži malo odohrať 175 zápasov postupne od troch kvalifikačných kôl, skupinovú fázu (4 skupiny po 4 tímy), štvrťfinále a záverečného turnaja Final Four 18. a 19. mája 2013 s celkovou dotáciou 200.000 eur.

Od skupinovej fázy sa budú môcť zápasy PEHF hrať iba na ploche výlučne s hádzanárskymi čiarami a s oficiálnymi loptami EHF.
Záujemcovia sa budú musieť prihlásiť najneskôr do 8. júla a definitívna podoba súťaže uzrie svetlo sveta 17. júla. O týždeň neskôr bude Viedeň hostiť prvý žreb novej súťaže.

slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL