Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

V EP 2012/2013 opäť len trio Prešov, Hlohovec a Michalovce


18.06.2012


V európskych pohárových súťažiach 2012/2013 tri hádzanárske kluby zo Slovenska


V európskych pohárových súťažiach sezóny 2012/2013 budú slovenskú hádzanú zastupovať takisto ako vlani tri kluby vrátane oboch úradujúcich národných šampiónov.


"V ženskej Lige majstrov bude štartovať Iuventa Michalovce, v mužskej časti tejto súťaže sa predstaví Tatran Prešov a HC Sporta bude účinkovať v novom Pohári EHF mužov, ktorý vznikol zlúčením doterajšieho Pohára EHF s PVP," informoval v pondelok agentúru SITA športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.

Účasť dua štartujúceho v LM bola známa už od mája. Z ostatných klubov s právom štartu na európskej scéne využil možnosť len úradujúci mužský vicešampión z Hlohovca. "Konečný termín na uzávierku prihlášok bola nedeľa 17. júna. Oslovili sme všetkých potenciálnych účastníkov, ktorí prichádzali do úvahy, ale nikto ďalší neprejavil záujem, takže počet troch slovenských účastníkov v európskych pohárových súťažiach je definitívny," dodal P. Brunovský.


V sezóne 2011/2012 štartovalo v EP zo Slovenska totožné trio - Tatran Prešov, HC Sporta Hlohovec (muži) a Iuventa Michalovce (ženy). Najďalej sa dostali hráči Tatrana, ktorí vypadli vo štvrťfinále Pohára EHF. Žreb kvalifikácie nového ročníka Ligy majstrov je vo Viedni na programe v utorok 3. júla 2012, hlavnú súťaž vyžrebujú v piatok 6. júla v nemeckom Herzogenaurachu. Ďalšie európske pohárové súťaže 2012/2013 budú žrebovať v utorok 24. júla.


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL