Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Prešov i Iuventu delia dva zápasy od hlavnej súťaže LM


22.06.2012


Hráči Tatrana Prešov a hráčky Iuventy Michalovce budú o postup do hádzanárskej Ligy majstrov bojovať na kvalifikačných turnajoch


Úradujúci slovenskí hádzanárski majstri Tatran Prešov a Iuventa Michalovce sa v kvalifikácii pokúsia vybojovať účasť v hlavnej súťaži Ligy mastrov 2012/2013.

Mužský zástupca Tatran Prešov figuruje podľa nasadenia tímov zverejnených Európskou hádzanárskou federáciou (EHF) medzi družstvami štartujúcimi v kvalifikácii. Šarišanov zaradili pred žrebom do II. koša spolu s nórskym Haslumom a srbským RK Partizan Belehrad. Ich semifinálový súper na turnaji (8. - 9. 9. 2012) vzíde z tria v III. koši HC Dinamo Poltava (Ukr.), FC Porto (Portug.) a Maccabi Srugo Rišon LeZion (Izr.). Vo finále, v ktorom by išlo o postup do skupinovej fázy LM, by sa Prešovčania s veľkou pravdepodobnosťou stretli s niekým z kvarteta v I. koši: HCM Konstanca (Rum.), RK Sloga (Bosna a Herceg.), RK Metalurg Skopje (Maced.), HC Dinamo Minsk (Biel.).


Ženský klub Iuventa Michalovce na rozdiel od minulosti začne v II. fáze kvalifikácie (I. kvalifikačná fáza sa tentoraz nehrá), čo v praxi znamená, že v súčasnosti ho namiesto piatich duelov delia od vytúženej účasti v hlavnej súťaži LM delia len dva. Zemplíčanky sú však nasadené až v štvrtom koši spolu s macedónskym Metalurgom Skopje, tureckým tímom Muratpasa BSK Antalya a švajčiarskym LHC Brühl. Prvý súper Michalovčaniek v kvalifikácii vzíde zo štvrice nasadenej do I. koša: Byasen Trondheim (Nór.), FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť (Maď.), U Jolidon Kluž (Rum.) a Viborg HK (Dán.).


Žrebovanie kvalifikačných turnajov je na programe v utorok 3. júla v sídle EHF vo Viedni.


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL